RTL Group

Strijd tegen de elementen en de uitputting in de 'Red Bull Knock Out' bij RTL GP

VIJFHONDERD MOTORRIJDERS OP HET STRAND VAN SCHEVENINGEN

Een internationaal deelnemersveld van vijfhonderd motorcrossers, extreme springschansen, spectaculaire obstakels en de strijd tegen de natuurlijke elementen, lichamelijke uitputting en - uiteraard - tegen elkaar: het strand van Scheveningen vormt op zondag 18 november het loodzware parcours voor de tweede editie van de Red Bull Knock Out. De race belooft veel spektakel, want op de deelnemerslijst prijken de namen van zeer succesvolle Nederlandse motorcrossers als Gert-Jan van Doorn, John van den Berk, Dave Strijbos, Kees van der Ven, Edwin Evertsen en natuurlijk meervoudig Nederlands Kampioen Marc de Reuver, die vorig jaar de eerste editie van de Red Bull Knock Out won.

Zoals de naam Knock Out al weggeeft, is het een strijd in fases. Tijdens de Knock Out Qualifier wordt het aantal rijders uitgedund van vijfhonderd naar tweehonderd. Vervolgens brengt de volgende fase, de Knock Out Elimination, het aantal terug naar vijftig. Deze happy few mogen tenslotte de finalestrijd aangaan in de Knock Out Final. Wie van deze rijders houdt het vol op het mulle, modderige zand en komt uiteindelijk als eerste over de streep?

De toegang tot de Scheveningse boulevard met zicht op het racegeweld is gratis toegankelijk. Maar ook voor de tv zijn eersteklas zitplaatsen beschikbaar, want de RTL GP: Red Bull Knock Out is zondag 18 november vanaf 14.15 uur live te zien bij RTL 7.

Uitzending RTL GP: Red Bull Knock Out: zondag 18 november tussen 14.15 en 16.30 uur bij RTL 7

Website: RTL GP

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl