Ingezonden persbericht


NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN VOOR VERENIGING VAN PREPARATEURS IN ECODROME ZWOLLE

Tentoonstelling opent zondag 18 november voor publiek

Zwolle, donderdag 15 november 2007 - Op zaterdag 17 november vindt in Expeditie Ecodrome Zwolle de prijsuitreiking van de Nationale Kampioenschappen 2007 voor de Nederlandse Vereniging van Preparateurs plaats. Het werk van een preparateur omvat het prepareren van traditionele dieren en skeletten. Op zondag 18 november opent de expositie voor publiek.

De Nationale Kampioenschappen voor de Nederlandse Vereniging van Preparateurs (NVP) vindt eenmaal in de twee jaar plaats. Op zaterdag 17 november worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Kampioenschappen 2007. Een preparateur heeft een vergunning voor het opzetten van dieren die te zien zijn in natuurmusea en themapark Expeditie Ecodrome Zwolle. Ook kan een preparateur een model van een dier maken of een skelet prepareren.

Jury

De objecten die zijn ingediend voor deelname aan de Nationale Kampioenschappen zijn ingedeeld in categorieën. Na een nauwkeurig onderzoek en met behulp van een puntensysteem kent de jury prijzen toe. Hierbij wordt onder andere gelet op de natuurlijke houding, de montage, de stand van de ogen en de eventuele 'interactie' tussen verschillende dieren in één preparaat. Jan van Hout, woordvoerder van de NVP: " De kwaliteit van de ingezonden preparaten is dit jaar buitengewoon hoog. Bovendien is er veel jong, aanstormend talent dat van zich laat horen". De winnende stukken zijn samen met andere inzendingen van zondag 18 november tot en met de kerstvakantie in expositie 'Zet 'm op' in het Zwolse te bezichtigen. Meer informatie over Expeditie Ecodrome Zwolle is te vinden op www.ecodrome.nl.


---



Ingezonden persbericht