Gemeente Arnhem

Wethouder opent bijzondere tentoonstelling
Voorstellingen van het Paradijs bijeengebracht
Zondag 18 november om 15.00 uur opent wethouder Willem Hoeffnagel de presentatie van het Paradijsproject van Maria Strik in de Ranzowzaal van café brasserie Dudok in Arnhem.
De afgelopen maanden portretteerde beeldend kunstenaar Maria Strik 54 Arnhemmers van verschillende nationaliteit en vroeg ze naar hun voorstelling van het paradijs. Hun portretten en hun tweetalige antwoorden op haar vraag maken deel uit van de tentoonstelling. Daarnaast zijn deze portretten en de paradijsverhalen bijeengebracht in een boekje met een bijzondere vorm. Uiteindelijk komen tekstfragmenten samen in een stalen beeld van de hoofdletter A. Zondag is de aandacht vooral gericht op de tentoonstelling, die van 18 november tot 6 januari te zien is in café brasserie Dudok, het boek en de mensen die aan het project deelnamen.

De presentatie wordt opgeluisterd met muziek van Koninklijk Zigeunerorkest Roma Mirando. Daarnaast zijn er optredens van de Dansgroep van Klaudija Berisha, dansschool Salsa Contigo en Rapper Daniël Hoogenboom die in het kader van het Paradijsproject een rap schreef.

Het Paradijsproject en de presentatie ervan worden deels gefinancierd door het Arnhems Fonds Samenlevingsbeleid en Fonds Cultuur van de gemeente Arnhem.