Ingezonden persbericht


SPRAAKMAKENDE GIDS VOOR WIJN IN HET RESTAURANT.

Vanaf 18 november is de restaurantgids "GrootSpraak" 2008 via deze website verkrijgbaar. De tweede editie van de enige restaurantgids waar de wijn centraal staat zal nog meer duidelijke en kritischer zijn dan die van 2007. Voor deze gids hebben meer dan 20 inspecteurs 500 restaurants bezocht en op de strenge criteria beoordeeld. Auteur Ronald de Groot is hoofdredacteur van Perswijn en houdt zich al 30 jaar bezig met wijn in al zijn facetten.

GrootSpraak is uniek, kritisch en onafhankelijk. Het afgelopen jaar is hij zelfs een leergids gebleken voor menig restaurateur. GrootSpraak is dus spraakmakend. Uit de beoordelingen in de gids is het restaurant gekozen dat het best heeft gescoord op wijngebied en zal het hele jaar de titel: "Wijnrestaurant van het jaar" dragen.

Tijdens het evenement Champagne aan Zee & Sprankelend (Hotels van Oranje te Noordwijk om 15.45u.) wordt de eerste gids door auteur Ronald de Groot uitgereikt aan de heer Gijsbert Bianchi van de sector Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland.

In de gids krijgen 500 restaurants een beoordeling op de wijn. De totale wijnbeleving wordt onder de loep genomen, niet alleen de wijnkaart maar ook de manier waarop in het restaurant met wijn wordt omgegaan. Gekeken wordt onder andere naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit, het wijnaanbod ten opzichte van de gerechten en de service in het restaurant. Alle wijnbars worden omschreven alsmede de restaurants waar men zelf wijn mag mee brengen. Uiteraard is er veel aandacht voor de restaurants waar de gerechten aangepast kunnen worden aan de wijnkeuze van de gast.

Technische gegevens:

Titel: GROOTSPRAAK

Auteur: Ronald de Groot
Prijs : EUR 9,50 , EUR 12,50 incl. verzendkosten

Uitvoering: gebrocheerd genaaid
Omvang: 340 blz
Illustraties: geen
Formaat: 13cm X 15 cm

Bestellen kan via www.grootspraak.nl

Einde Persbericht___________________________________________________



Ingezonden persbericht