Muziek Belle van Zuylen terug in Slot Zuylen


Workshop, lezing en concert

OUD-ZUILEN, 20071015 -- Binnenkort klinkt in de kamers van Slot Zuylen weer de muziek van Belle van Zuylen (1740-1805), de bekendste bewoonster van het kasteel. Niet veel mensen weten dat deze verlichte schrijfster ook een verdienstelijk componiste was. Ter gelegenheid van haar geboortedag wordt op zondag 18 november 2007 een bijzondere muziekdag georganiseerd voor belangstellenden en (amateur-)musici.

Het programma bestaat uit een workshop, een lunch, een lezing en een concert.
Docente Antoinette Lohmann laat de musici en luisteraars kennismaken met de muziek van Belle. Zij is hoofdvakdocent barokviool aan het Utrechts Conservatorium en maakte met het Utrechts Barok Consort een cd met muziek van Belle van Zuylen en tijdgenoten.
Na de lunch in de sfeervolle gobelinzaal geeft musicoloog en fluitist Helen Metzelaar een lezing over De muzikale stemmen van adellijke vrouwen. Tot slot brengt Antoinette Lohmann met de musici de muziek van Belle van Zuylen tot klinken voor het aanwezige publiek.

Iedereen die geĂŻnteresseerd is in Belle van Zuylen en haar muziek is welkom, zowel luisteraars als (amateur-)musici. Aan de workshop en het concert kan worden deelgenomen door (alt)violisten, cellisten (contrabas), houtblazers en zangers.
Toegangsprijzen: 15 tot 30 euro, afhankelijk van het gevolgde programma.
Voor aanmelding en informatie zie www.slotzuylen.nl of bel 030 - 244 0255.





Slot Zuylen