Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Den Haag, november 2007

Toneelgroep De Appel speelt de theatermarathon Odysseus

Kaartverkoop loopt storm!

Na het succes van Tantalus (2003/2004) brengt De Appel opnieuw een theatermarathon uit.
Odysseus naar Homerus in de regie van Aus Greidanus is van 18 december t/m 1 juni 2008 te zien in het Appeltheater in Den Haag.
De première is op zondag 23 december 2007.
Inmiddels zijn er 32 voorstellingen uitverkocht. 65% van het totaal aantal kaarten is verkocht!

Odysseus
Odysseus werd door Poseidon, god van de zee, vervloekt; hij zwoer dat hij nooit zijn moederland Ithaka zou bereiken. Sindsdien zwerft Odysseus van eiland naar eiland en beleeft de vreemdste avonturen.
Ondertussen wordt Ithaka, het koninkrijk van Odysseus, bedreigd. Zijn paleis wordt overspoeld door jonge mannen die uit zijn op de hand van koningin Penelope. Zij, de trouwe echtgenote, wacht al twintig jaar op de terugkomst van Odysseus. Maar het geduld van de vrijers raakt op; zij eisen dat Penelope een keuze maakt. Telemachos, de zoon van Odysseus, kijkt met lede ogen toe. Hij wordt volwassen en moet machteloos toezien hoe de rijkdom van zijn vader door deze jonge mannen verbrast wordt. Telemachos heeft zijn vader nooit gekend. Vastbesloten het lot in eigen hand te nemen gaat hij op zoek naar nieuws over zijn vader.

Odysseus, zes stukken afgewisseld met pauzes waarin wordt gegeten en gedronken.

De Odyssee van Odysseus is een tocht van een man die zichzelf in oorlog en strijd verloor. Een tocht waarin hij leert om zijn mateloze ambitie en eerzucht te begraven en de eigen sterfelijkheid te aanvaarden. Er bestaat geen eeuwige roem die je op slagvelden kunt krijgen. Dat is de les die hij van de grote Griekse held Achilles leert. Pas nadat hij zijn sterfelijkheid heeft aanvaard, is Odysseus in het reine met zichzelf en met zijn oorlogsverleden. En kan hij naar Ithaka terugkeren. Daar wacht hem de taak om zijn troon te beschermen.

Odysseus belooft een uniek, eenmalig theaterspektakel te worden dat alleen in het Appeltheater in Den Haag te zien is.

naar Homerus
bewerking Aus Greidanus, Alain Pringels en Jules Terlingen
regie Aus Greidanus
spel Marguerite de Brauw, Sacha Bulthuis, Isabella Chapel, Hubert Fermin, David Geysen, Aus Greidanus, Geert de Jong, Judith Linssen, Hugo Maerten (Odysseus), Bob Schwarze en Jules Terlingen
speelperiode di 18 december 2007 t/m zo 1 juni 2008 in de grote zaal van het Appeltheater
première zondag 23 december 2007
aanvang 13.30 uur (geschatte eindtijd 22.30 uur)

Informatie, exacte speeldata en bestellen www.toneelgroepdeappel.nl of 070 3502200.

Informatie/foto's:
Toneelgroep De Appel, Eveline van Leeuwen (publiciteit), tel. 070 3523344 of eveline@toneelgroepdeappel.nl