Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

16/11/2007 - Uitreiking koninklijke onderscheidingen.

Op zaterdag 17 november 2007 zijn door burgemeester D.A.M. Akkermans in Fanfarezaal "De Auw Sjoeël" te Ubachsberg een tweetal Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan:

De heer J.H.M. (Jan) Hamers wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Hamers heeft vooral zijn verdiensten verworven bij de Fanfare St. Cecilia Ubachsberg. Meer dan 30 jaar was hij bestuurslid van deze vereniging. Als 2^e penningmeester was hij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, waaronder ook de financiële voorbereiding en afhandeling van de vele activiteiten die in en buiten de fanfarezaal werden georganiseerd. Hij was mede-initiatiefnemer bij de totstandkoming van het verenigingslokaal De Auw Sjoeël en was lid van de bouwcommissie. Ook was hij nauw betrokken bij de organisatie van de Boerenbruiloftsfeesten Ubachsberg.

Daarnaast was de heer Hamers jarenlang actief bij de organisatie van de Herfstmarkt Ubachsberg. Een initiatief van de fanfare, de voetbalclub en de schutterij.

De heer J.M.C. (Marcel) Neven wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij is sinds 1967 (bestuurlijk) betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten van de Fanfare St. Cecilia Ubachsberg. Hij was binnen het bestuur 25 jaar actief als 1^e secretaris. In deze periode was hij tevens secretaris van het 2-daagse Bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Hij was mede verantwoordelijk voor de coördinatie van de muziekopleiding, het beheer van het instrumentarium, coördinatie van de oud-papieractie, de organisatie van concertreizen, festivals en de deelname aan concoursen. Ook zette hij zich enorm in om sponsors te verwerven en de verkoop van Anjerloten.

Verder was hij bestuurslid van de Stichting VFS Herfstmarkt Ubachsberg. Een initiatief van de fanfare, de voetbalclub en de schutterij.