Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 18/11

OOSTERHOUT NB, 18 november 2007

Man aangehouden na bedreiging met hamer

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 17.15 uur in zijn woning een 33-jarige Oosterhouter aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van een 40-jarige Oosterhoutse. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat zij op de Europaweg terwijl zij in haar auto stilstond voor het verkeerslicht werd bedreigd door de verdachte. Hij kwam op haar auto af en had een hamer bij zich. Hij maakte daar slaande bewegingen mee en riep tegen de bestuurster dat hij haar kapot zou slaan. Toen het verkeerslicht op groen sprong is de vrouw snel doorgereden. Op de Vijf Eikenweg stopte ze om haar vriend te bellen. Op dat moment kwam de verdachte met zijn auto naast haar staan. Hij draaide het raampje open en herhaalde zijn bedreigingen. De politie heeft de verdachte aangehouden. Hij gaf toe dat hij het slachtoffer had aangesproken van een hamer was naar zijn zeggen geen sprake geweest. Verdachte en slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De vrouw heeft al eerder aangifte tegen de man gedaan.

Arrestatie na mishandeling in café

OOSTERHOUT: Een 28-jarige Oosterhouter is vannacht omstreeks 00.30 uur in een café in de Klappeijstraat mishandeld door een 31-jarige Slowaak. Het slachtoffer verklaarde dat hij zag dat in het café een man enkele vrouwelijke bezoekers lastig viel. Hij maakte daar een opmerking over tegen de man in de Engelse taal. De man gaf hem een hand en liep weg. Even later kwam dezelfde man echter terug, pakte hem bij zijn trui en gaf met zijn tot vuist gebalde hand twee stoten op zijn kin. Het slachtoffer liep een pijnlijke onderkaak op en een bloeding in zijn mond. Agenten hebben de verdachte buiten op aanwijzing van getuigen aangehouden. Hij verklaart dat hij zelf eerst door die andere gast geslagen was. Hij toonde als bewijs daarvan een klein wondje en een bloeduitstorting op zijn onderlip.

Rijder onder invloed aangehouden

GEERTRUIDENBERG: Vannacht is omstreeks 03.00 uur op de Stadweg een 24-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 375 ugl. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt snelkraak

WERKENDAM: Vannacht, de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een boetiek aan de Hoogstraat. De dieven hebben de glazen voordeur op onbekende wijze vernield. Er is kleding gestolen. Het gaat dan om jassen, truien en blouses. Enkele kledingstukken zijn op straat terug gevonden. Een getuige verklaart dat er vier Noord Afrikaans c.q. Zuid Europees getinte mannen uit de winkel renden met in hun handen kleding. Ze stapten in een klein model zwartkleurige auto die ter hoogte van het Molenplein stond en reden weg. De politie heeft nog een onderzoek ingesteld doch de daders niet meer aangetroffen. Van de gedupeerde winkelier is een aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk