Ingezonden persbericht

Wereldrecord poging non-stop darten volbracht op zondagochtend om 01.00 uur te Ouwerkerk (Zeeland)

Nieuw Wereldrecord non-stop darten is gehaald

Ouwerkerk - Het is zondagochtend, 01:00 uur.. Dartcafe Steilôôre in Ouwerkek (Zeeland) is stamp vol..Gejuich breekt los.. Muziek staat op vol volume ... Michael van Staalduinen verbreekt het nieuwe wereldrecord met 125 uur non-stop darten... Het is één groot feest.

De strijd
Op maandag 12 november 20.00 uur werd het startsein geven voor de poging van een nieuw wereldrecord non-stop darten. Het huidige record stond op 120 uur. Michael van Staalduinen uit Kamperland heeft het 125 uur non stop darten volbracht. Hiermee zal hij in het Guinness Book of Records worden vermeld.

Het was een zeer zware strijd met woensdagnacht een dieptepunt. Een medisch team van EHBO'ers, de Brandweer, een fysiotherapeut en een arts hielden Michael gedurende de125 uur nauwlettend in de gaten. Zijn ouders, vriendin en vrienden hebben hem telkens uit zijn dieptepunten weten te halen. De grootste strijd die hij met zichzelf voerde was de vermoeidheid en zijn benen. Het velen lopen naar het dartbord speelde daarbij parten.

Na het behalen van deze mijlpaal kwam Michael aan het woord "Ik heb het gehaald en dit had ik niet gekund zonder de organisatie die mij er doorheen gesleept hebben. Ik ben doodmoe en ga nog even iets drinken en daarna lekker naar bed. Mensen bedankt".

Goede doel Stichting Kika
De vermelding in het Guinness Book of Records was niet het enige doel van Michael van Staalduinen. Ook wilde hij met deze actie minimaal E 5.000,- binnenhalen voor de Stichting Kika (Kinderkanker). Blij verrast was hij, toen hij op het einde hoorde dat niet E 5.000,- maar
E 10.000,- werd binnengehaald.

Dank aan
De organisatie dankt alle sponsoren en vrijwilligers die hebben meegewerkt aan dit succes. Een speciaal dankwoord is uitgegaan aan Kika ambassadrice Sonja Silva, de bekende Nederlandse darter Vincent van der Voort en Ad Verseput, wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland die allen de openingshandeling op maandag 12 november hebben verricht. Ook werd de locale en landelijke media bedankt voor de aandacht aan deze prestatie ten behoeve van de Stichting Kika.

---



Ingezonden persbericht