Ingezonden persbericht


Persberichten Regiopolitie Limburg-Zuid, zondag 18 november 2007

Kerkrade: ontruiming door rookbom

Op de Boudewijn Eik in Kerkrade is vrijdagavond korte tijd een flatgebouw ontruimd geweest door een rookbom. Het projectiel verspreidde een doordringende rook die irritatie veroorzaakte aan ogen en luchtwegen. De brandweer sloeg meteen groot alarm.

Om kwart over negen werd gemeld dat er bij de flat een chloordamp zou hangen. Omdat de oorzaak niet meteen gevonden kon worden en een verhoogde dosis CO gemeten werd, besloot de brandweer het gebouw onmiddellijk te ontruimen. Terwijl een nabijgelegen gemeenschapshuis in gereedheid werd gebracht voor de eerste opvang van de bewoners van het complex, ontdekte de brandweer op een brandtrap de resten van een rookbom. Kort daarna kon het sein 'veilig' worden gegeven en mochten de bewoners weer hun huis in. De politie gaat uit van baldadigheid. Onderzoek naar de gooiers van de bom leverde niets op.

Landgraaf: vrouw beroofd tijdens weekmarkt

In Landgraaf is vrijdag een 57-jarige vrouw beroofd toen ze bij een fruitkraam op de weekmarkt wilde betalen. Een nog onbekende man rukte de beurs uit haar handen en ging er met een handlanger vandoor. Behalve geld raakte de vrouw bij de beroving ook haar identiteitspapieren kwijt. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen en probeert de daders onder meer door het bekijken van camerabeelden te achterhalen.

Heerlen: 12 dronken bestuurders aangehouden

Bij een alcoholcontrole in Heerlen en Brunssum heeft de politie zaterdagnacht 12 beschonken automobilisten van de weg gehaald. Twee bestuurders hadden zóveel op dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. Bij de actie op de Akerstraat in Brunssum en de Mijnspoorweg en Beersdalweg in Heerlen werden 784 blaastesten afgenomen.

Maastricht: auto kwijt bij straatroof

Een 34-jarige Duitser uit Gotha is zaterdagnacht zijn auto kwijtgeraakt bij een straatroof op De Mandel in Maastricht. Hij was overvallen door twee mannen uit Noordafrika, van wie hij er eentje kende. Deze gaf echter niet thuis toen de politie hem op zijn woonadres in Meerssen wilde aanhouden. Het buitgemaakte voertuig werd diezelfde nacht teruggevonden in Vilt. De politie probeert de daders alsnog achter slot en grendel te krijgen.

Maastricht: vrouw getroffen door vuisthamer

Een 18-jarige vrouw uit Maastricht is zaterdagavond gewond geraakt toen haar ex-vriend een vuisthamer door de ruit van een woning aan de Grimbeertstraat gooide. De vrouw stond op dat moment met haar rug naar het raam en werd getroffen door het rondvliegend stuk gereedschap. De dader, een eveneens 18-jarige Maastrichtenaar, zit vast op verdenking van mishandeling en vernieling.

Het incident gebeurde omstreeks half tien. De Maastrichtenaar wenste zijn ex-vriendin te spreken, die op dat moment op bezoek was bij haar vader. Toen ze weigerde met hem te praten, ontstak de man in woede en smeet hij de hamer naar binnen. Zijn ex-geliefde hield aan deze daad lichte verwondingen in haar onderrug over.

Maastricht: vrouw beroofd van tas

Een gehandicapte vrouw is vrijdag op klaarlichte dag in Maastricht door twee vrouwen van haar tas beroofd. Ze liep rond elf uur achter haar rollator over de Markt, toen twee jonge vrouwen met een donkere huidskleur haar in het voorbijlopen opzettelijk duwden. De vrouw, die een beenprothese draagt, kon tenauwernood overeind blijven en ontdekte even later dat ze in de gauwigheid haar tas was kwijtgeraakt. Ze had die haar rollator gehangen. De politie stelt een onderzoek in en probeert de daders in beeld te krijgen via het cameratoezicht op de Markt.

Heerlen: discobezoeker rekent met vals geld af

De politie heeft zondagnacht een 17-jarige jongen uit Heerlen aangehouden die bij een discotheek in deze stad met een vals briefje van honderd Euro probeerde af te rekenen. Dank zij de oplettendheid van het personeel kon de jongeman ter plekke in de kraag worden gevat. Hij verklaarde het biljet van een vriend te hebben. De politie is een onderzoek begonnen naar de herkomst van het valse geld.


---- --