Politie Limburg-Noord

Politie houdt twee personen aan wegens verstoren van openbare orde
Datum: 18-11-2007
Tijd bericht: 12:03
Plaats: Roermond
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Herten en een 36-jarige vrouw uit Roermond aangehouden omdat zij de openbare orde verstoorden.

Agenten zagen de 18-jarige man omstreeks 2.00 uur op de Veldstraat druk gebaren en schreeuwen tegen het overige uitgaanspubliek. Hierop werd hij aangesproken door de agenten. Tijdens dit gesprek zagen de agenten dat de man onvast ter been was en met dubbele tong sprak. Om verdere verstoring van de openbare orde te voorkomen sommeerden ze de man om de Veldstraat te verlaten. Hierbij begeleidden de agenten de man in de richting van de Leliestraat. Twintig minuten later zagen de agenten de man echter weer over de Veldstraat lopen. Hierop werd hij aangehouden.

Later die avond omstreeks 3.20 uur werden agenten door een portier van een horecagelegenheid op het Stationsplein geroepen. Hij gaf aan dat 36-jarige vrouw in de kroeg, onder invloed van alcohol, andere gasten had lastig vallen gevallen. Nadat hij haar tot tweemaal toe had gevraagd om het café te verlaten, had hij haar uit het café gezet. De vrouw was het hier niet mee eens en bleef tegen de voordeur hangen en verbaal lastig. In verband met haar dronken toestand, en om verder verstoring van de openbare orde te voorkomen, vorderden de agenten haar om het Stationsplein te verlaten. Toen zij dit tot tweemaal toe weigerde, werd ze aangehouden.