Politie Limburg-Noord

Politie houdt man aan wegens poging tot zware mishandeling van agent
Datum: 18-11-2007
Tijd bericht: 14:10
Plaats: Echt
De politie heeft vrijdagmiddag in Sittard een 33-jarige man uit Sittard aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij met zijn personenauto geprobeerd heeft een agent aan te rijden.

Omstreeks 13.30 uur ziet een agent vanuit de richting Bovenste Eind in Echt een auto rijden waarin twee personen zitten. De auto slaat zonder richting aan te geven links de Gebroekerstraat in. De agent rijdt achter de auto aan en ziet dat de twee personen in de auto druk gebaren. Hierop geeft de agent de bestuurder een stopteken. Als de auto stopt, stapt de bijrijder uit en slaat op de vlucht. Hierop stapt de agent uit zijn auto en zet de achtervolging in. De bestuurder van de auto rijdt hierop met hoge snelheid achter de rennende agent aan. De automobilist passeert de agent op een zeer gevaarlijke manier. Hij doet dit namelijk op tientallen centimeters afstand van de agent en gaat er vandoor.

De rennende verdachte rent een nabij gelegen maïsveld in. Dit maïsveld wordt, met behulp van een politiehond doorzocht, maar hij wordt niet aangetroffen.
Een getuige heeft het kenteken van de automobilist genoteerd en dit wordt snel verspreid, ook onder de collega's van het politiekorps Limburg-Zuid. Hier wordt, in Sittard, de eigenaar van de auto aangehouden.

De man die te voet vluchtte is ongeveer 40-jaar oud, is ongeveer 1.70 meter groot en had een kaal hoofd. De man droeg een grijze jas of trui en een spijkerbroek. Hij had een fors postuur. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en vraagt of deze zich willen melden via 0900-8844 of op het politiebureau.