Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Renger vast in het middenveld

MACAU, 18 NOVEMBER 2007 - Na gisteren uitgevallen te zijn in de kwalificatierace, was Renger van der Zande vandaag tijdens de hoofdrace van de Macau F3 Grand Prix veroordeeld tot een startplaats in het achterveld. De rookie miste ditmaal echter de briljante start van gisteren die hem direct richting de top 10 bracht. In de smalle straten van het eiland aan de zuidkust van de Volksrepubliek China bleek het vervolgens lastig inhalen. Renger eindigde de race toch nog in het middenveld op P17.

Renger moest vandaag hard knokken om naar voren te komen. Daar op Macau de beste Formule 3 coureurs ter wereld in actie komen, hoefde de Mercedes-Benz coureur niet op cadeautjes van tegenstanders te rekenen. In de 15 ronden tellende race vocht Renger zich toch knap naar de zeventiende plaats. Omdat hij op de rechte stukken wat vermogen tekort kwam zat er vandaag niet meer in het vat.

RENGER VAN DER ZANDE: "Macau is een harde leerschool. In de trainingen klokte ik prima sectortijden maar in de kwalificatie raakte ik al snel de muur. Dat verpeste eigenlijk mijn beide races. Met zo'n sterke competitie krijg je vanuit het achterveld weinig kansen op eerherstel. Toch flikte ik dit bijna op zaterdag door een superstart te maken. Vandaag bleef deze uit en kwam ik topsnelheid tekort. We moeten kijken of dit aan onze vleugelafstelling of misschien de motor lag. Voor volgend jaar weet ik nu wat me te wachten staat. Better luck next year!"