Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 november 2007

Jan Camphuis & Gerdien Rotgers: 053 - 455 5588

Vermiste man terecht

Enschede

Zaterdag 17 november om 22.25 uur troffen oplettende burgers de vermiste Luuc Liebregts aan op de Sniedershorst in Enschede. Zij alarmeerden de politie. Agenten brachten hem terug naar het Psychiatrisch Ziekenhuis aan de Broekheurne ring in Enschede.

Eerder deze dag werd media-aandacht gevraagd voor zijn vermissing middels het volgende bericht:

Politie zoekt vermiste man

Enschede

Sinds maandagavond 12 november wordt een 22-jarige man uit Enschede vermist. Hij is bewoner van het Psychiatrisch Ziekenhuis aan de Broekheurne ring in Enschede. De man verliet omstreeks 18.00 uur het ziekenhuis. Hij heeft suïcidale neigingen en draagt niet de medicijnen bij zich die hij nodig heeft. Zijn ouders maken zich ernstig zorgen om hun zoon. De politie verzoekt getuigen zich te melden als zij de man gezien hebben, of weten waar hij momenteel verblijft.

Het gaat om:

- Lucas Pieter Maria Liebregts
- Roepnaam: Luuc

- Geboortedatum: 28 januari 1985
- 1.80 meter lang

- kort donker haar

- ongeschoren gezicht

- donkere trui, broek en schoenen
- donkere jas

- heeft een bril op

- normaal postuur

- gedraagt zich stoer

Mocht u iets weten over deze man, dan verzoekt de politie u contact op te nemen via: 0900 - 8844 of anoniem: 0800 - 7000. (07-147021)

Rijbewijs ingevorderd (5x)

Enschede

Een 44-jarige man uit Enschede is door de politie aangehouden. Daarnaast is zijn rijbewijs ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte en daarna de plaats van ongeval verliet.

Op zaterdag 17 november omstreeks 2.30 uur reed de 44-jarige man met zijn personenauto tegen een waarschuwingspaal op de Oliemolensingel/Hogelandsingel in Enschede. Vervolgens reed hij door. Een oplettende getuige waarschuwde de politie en volgde met zijn auto de 44-jarige bestuurder tot de Velveweg in Enschede. Op deze doodlopende weg plaatste de getuige zijn auto achter de auto van de 44-jarige Enschedeër. Daar wachtten beide bestuurders tot de politie ter plaatse kwam.

De agenten vermoedden dat de 44-jarige Enschedeër alcohol had gebruikt en namen een ademanalyse op het bureau af. Deze wees 1,5 promille uit. Hierop vorderde de politie het rijbewijs van de 44-jarige Enschedeër in. (07-149006)

Rijssen

Een 70-jarige man uit Rijssen reed onder invloed van alcohol. De politie heeft de man daarom aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Agenten zagen op vrijdag 16 november om 19.20 uur de 70-jarige man over een vluchtheuvel op de Wierdensestraat in Rijssen rijden. Zij gaven de man een stopteken en spraken de 70-jarige bestuurder even verderop op een parkeerplaats aan. De agenten vermoedden dat de man teveel alcohol gedronken had en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,4 promille uit, waarop het rijbewijs van de 70-jarige Rijssenaar door de politie ingevorderd is. (07-148883)

Markelo

Een 40-jarige man uit Laren (GLD) reed onder invloed van alcohol. De politie heeft de man daarom aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Agenten reden op zondag 18 november omstreeks 3.40 uur tijdens hun surveillance een personenauto tegemoet over het Effinck in Markelo. Op het moment dat de bestuurder, de 40-jarige man uit Laren, de opvallende politieauto zag, stopte hij. De agenten spraken de man aan en vermoedden dat hij teveel gedronken had. Op het bureau onderging de 40-jarige een ademanalyse. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol gedronken had, namelijk 1,2 promille. Hierop vorderde de politie het rijbewijs van de 40-jarige Larenaar in. (07-149417)

Denekamp

De politie hield een 31-jarige man uit Denekamp aan en vorderde zijn rijbewijs in, omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Op zondag 18 november zagen agenten omstreeks 3.30 uur de 31-jarige bestuurder rijden over de Grotestraat in Denekamp. Ze hielden hem staande op de Julianastraat in Denekamp om een blaastest bij de man af te nemen. Omdat de agenten vermoedden dat de Denekamper te diep in het glaasje gekeken had, namen zij op het bureau een ademanalyse bij de man af. Deze wees uit dat de 31-jarige teveel alcohol in zijn bloed had, namelijk 1,4 promille. Bovendien bleek de man een beginnend bestuurder te zijn. Zijn rijbewijs werd daarom door de politie ingevorderd. (07-149411)

Losser

Een 24-jarige man uit Losser reed onder invloed van alcohol, veroorzaakte een ongeval met letsel en reed vervolgens door. De politie hield de man aan en vorderde zijn rijbewijs in.

Op zondag 18 november om 1.50 uur reden twee fietsers over de Oldenzaalsestraat in Losser. Zij kwamen uit de richting van het Adelsgoor en gingen in de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van de Irisstraat in Losser wilden de fietsers rechtsaf slaan, de Irisstraat in. Van achter naderde hen de 24-jarige Lossenaar. Kort voor de kruising botste de 24-jarige bestuurder uit Losser met zijn auto achter op één van de fietsers. De fietser komt hierdoor ten val. Na het ongeval reed de Lossenaar in zijn personenauto door in de richting van Oldenzaal.

De aangereden fietser wordt met onbekend letsel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Agenten gaan op zoek naar de 24-jarige bestuurder en treffen hem aan op een carpoolplaats in Oldenzaal. De auto van de man is zichtbaar beschadigd. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol gedronken had, namen zij een blaastest bij hem af. Op het bureau wees een ademanalyse 1,7 promille uit. Ook bleek de man een beginnend bestuurder te zijn. De politie vorderde zijn rijbewijs is. Omdat de 24-jarige Lossenaar militair is, wordt de zaak overgedragen aan de KMAR. (07-149384)

Hennepkwekerij opgerold

Enschede

De politie hield een 49-jarige man uit Enschede aan omdat deze in het bezit was van een hennepkwekerij. Hiermee overtrad de 49-jarige Enschedeër de Opiumwet.

Nadat de politie begin november getipt werd over een hennepkwekerij aan de Schoolstraat in Enschede, namen zij daar een kijkje. Hier troffen zij een hennepkwekerij aan. De eigenaar, de 49-jarige man, was op dat moment niet aanwezig. Hij belde op woensdag 7 november om 13.35 uur zelf naar het politiebureau om zich te melden als verdachte van genoemde hennepkwekerij. Op donderdag 15 november nam de politie om 21.30 uur in totaal 141 planten in beslag aan de Schoolstraat en liet deze vernietigen. Agenten hielden de 49-jarige man op vrijdag 16 november om 10.45 uur aan op het politiebureau waar de man zichzelf aangaf. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. (07-144669)

Bankovervaller na twee jaar aangehouden

Enschede

Een 34-jarige man uit Enschede werd op het vliegveld in Düsseldorf (Duitsland) door de Duitse politie aangehouden. Hij wordt verdacht van: gijzeling, bedreiging, afpersing, valsheid in geschriften en oplichting bij een bank op 22 september 2005.

Op donderdag 22 september 2005 bedreigde de 34-jarige man met een wapen twee personeelsleden van een bank aan de M.H. Tromplaan in Enschede. Onder dreiging van het wapen liet hij één van de personeelsleden zijn rekening deblokkeren. Hierna bond hij de personeelsleden vast, waarna hij verdween en geld pinde bij een geldautomaat buiten de bank. De man was een klant van de bank en had met de bank een incassocontract afgesloten en met het geld vervolgens frauduleuze handelingen mee gepleegd. Het bankpersoneel had hem hier op aangesproken, waarna de man een wapen trok en het personeel bedreigde. De politie zocht met meerdere eenheden naar de 34-jarige Enschedeër, maar deze wist te ontkomen. Er werd een onderzoek ingesteld en een Europees Arrestatie Bevel tegen de man uitgevaardigd.

Op vrijdag 16 november 2007 om 13.30 uur werd de man door de politie aangehouden op het politiebureau in Enschede. Hij werd door de Duitse politie overgebracht en overgeleverd. De man is door de politie verhoord en in verzekering gesteld. (05-120551)

Almelo kleurt blauw

Almelo

In de week van 12 tot en met 17 november hield de afdeling Almelo van de politie Twente extra controles op verschillende momenten en locaties in de gemeente. Dit gebeurde naast de reguliere handhaving, op een onverwacht moment. Tijdens deze controles werd op verschillende (verkeers-)aspecten gecontroleerd. Hierbij werd gereageerd op klachten van burgers uit de wijk, die via de wijkagenten binnen kwamen. Oftewel de 'kleine ergernissen' van de burgers werden aangepakt. Door deze aanpak wil de politie de veiligheid en leefbaarheid in Almelo vergroten.

Resultaten

In totaal zijn er ruim 412 bekeuringen uitgeschreven voor:

. verlichting: 120x
. niet dragen gordel: 138x . gedragsregels verkeer: 52x . niet handsfree telefoneren: 12x . technische staat voertuig en/of aanhangwagen: 13x . niet dragen helm bromfiets: 12x . bromfiets diversen (zoals opgevoerd): 8x . rijden zonder rijbewijs: 4x . negeren rood verkeerslicht: 17x . APK: 4x
. opiumwetgeving: 1x
. rijden onder invloed: 1x . diversen: 30x

Inbreker aangehouden

Enschede

De politie hield een 25-jarige man uit Enschede aan omdat hij verdacht wordt van inbraak.

Agenten surveilleerden op zaterdag 17 november om 23.30 uur op de Laarsesingel in Enschede. Daar zagen zij twee personen op één fiets uit de Faberstraat komen. Dit tweetal fietste zonder verlichting en op de verkeerde weghelft. De agenten wilden het tweetal hier op aanspreken en hield ze staande. Eén van de twee mannen vluchtte rennend weg, waarbij hij iets liet vallen. Vervolgens ging hij de Oosterstraat in richting de Oldenzaalsestraat in Enschede. Hij wist te ontkomen van de agenten. Met meerdere politie eenheden is naar de man gezocht, maar hij werd niet aan getroffen.

De andere man, de 25-jarige Enschedeër kon door de politie worden aangehouden. De man droeg inbrekersgereedschap bij zich. Het weggevallen voorwerp is vermoedelijk afkomstig van hun gezamenlijke diefstal. De 25-jarige man is overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij ook nog een boete had open staan. Hij is door de politie in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort. (07-149346)

Buurman houdt inbreker aan

Enschede

Een 20-jarige Enschedeër is door de politie aangehouden omdat hij verdacht wordt van een woninginbraak.

Een oplettende buurman wist de 20-jarige inbreker op zaterdag 17 november om 19.25 uur in de kraag te vatten, nadat de 20-jarige een inbraak had gepleegd aan een woning op de Steenweg in Enschede. De buurman hoorde op genoemd tijdstip bij de buren glasgerinkel en nam een kijkje bij de woning. Op dat moment hadden twee inbrekers al toegang tot de woning weten te krijgen. De bewoners waren niet thuis. De twee inbrekers werden mogelijk gestoord door de buurman en renden weg uit de woning. De buurman kon de 20-jarige inbreker nog tegen houden. De tweede verdachte vluchtte weg. De 20-jarige Enschedeër is voor verhoor meegenomen naar het bureau en daar in verzekering gesteld. Onderzoek moet nog uitwijzen wat er vermist wordt uit de woning. (07-149294)

Politie houdt winkeldieven aan

Goor

Een 28-jarige vrouw en een 28-jarige man, beide afkomstig uit Borne met een Mongolische nationaliteit, werden door de politie aangehouden op verdenking van diefstal.

Op vrijdag 16 november werd door de genoemde man en vrouw parfum gestolen bij een drogisterij in Borne. Hier wisten zij te ontkomen aan het personeel. Wel werd het gebeuren op video vast gelegd. Zaterdag 17 november werden dezelfde man en vrouw omstreeks 14.30 uur gesignaleerd bij een drogist van dezelfde keten aan de Grotestraat in Goor. Het personeel was over deze verdachten geïnformeerd en hield ze in de winkel goed in de gaten. Deze keer verlieten de man en vrouw de winkel zonder iets mee te nemen. Het personeel alarmeerde toch de politie omdat het tweetal gezocht werd voor de winkeldiefstal een dag eerder in Borne. De Bornse man en vrouw voldeden aan het signalement. Agenten troffen even later de 28-jarige man en vrouw aan op de Kerkstraat in Goor en hielden ze aan. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en in verzekering gesteld. (07-149176)


---- --