Politie Limburg-Noord

Politie houdt man aan op verdenking van poging tot doodslag
Datum: 18-11-2007
Tijd bericht: 11:27
Plaats: Roermond
De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige man uit Roermond aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man wordt ervan verdacht dat hij op de Neerstraat met zijn personenauto opzettelijk op een 22-jarige Roermondse vrouw heeft ingereden. Doordat zij wegsprong werd een aanrijding voorkomen.

De vrouw zat zaterdag omstreeks 16.30 uur als bijrijdster bij haar vriend, een 22-jarige man uit Roermond, in de auto toen zij lastig gevallen werden door drie personen in een andere auto. De auto reed asociaal achter hen aan en de inzittenden maakten diverse handgebaren.
Op een gegeven moment stapte de bestuurder en de bijrijder uit de auto en liepen op de auto van het slachtoffer af. De 22-jarige man had inmiddels de portieren van zijn auto gesloten zodat de mannen de portieren niet open kregen. Hierop liepen zij terug naar hun auto. De 22-jarige Roermondse wilde vervolgens gaan vragen wat er aan de hand was. Ze stapte uit en liep naar de auto van de mannen. Op dat moment trok de auto met piepende banden op en moest het de vrouw wegspringen om een aanrijding te voorkomen. De auto reed met hoge snelheid over de stoep om een bocht te maken en raakte hierbij een geparkeerde auto. Hierna waarschuwde het slachtoffer de politie.

Omstreeks 18.15 uur kwamen drie personen, waarvan een de 21-jarige verdachte is, op het politiebureau in Roermond. Deze gaven aan dat ze zich kwamen melden. Hierop besloot de politie de verdachte man aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.