Digitale Gemeente Houten

Derde tien finalisten NK Debatteren 2007 voor middelbare scholieren bekend

zondag 18 november 2007 - Bron: Nederlands Debat Instituut

Tilburg De derde finaleplaatsen voor het NK Debatteren voor middelbare scholieren (NK Scholieren) zijn bekend.
Het nieuwe lyceum (Bilthoven), Stedelijk Gymnasium Nijmegen (Nijmegen), Ulenhofcollege (Doetinchem), Marnix College (Ede), St. Willibrord Gymnasium (Deurne), College de Heemlanden (Houten), Udens College (Uden), SSG Nehalennia (Middelburg), Revius Lyceum (Doorn) en het Utrechts Stedelijk Gymnasium uit Utrecht gaan naar de finale op 1 december in Leiden.

Vrijdag 16 november vond op het 2 College Cobbenhagen te Tilburg de derde voorronde plaats van het NK Scholieren. Onder toeziend oog van ruim 350 supporters streden 28 teams van evenzoveel scholen om de 10 finaleplaatsen. De jury was erg onder de indruk van het niveau van de debatten. Het Nederlands Debat Instituut spreekt van een geslaagde dag.

Tijdens drie ronden debatteerden de deelnemers over drie stellingen m.b.t. het toernooithema Vrijheid. Dit thema is in samenspraak met toernooipartners Ministerie van OC&W, Hivos, Oikocredit en NCDO vastgesteld.

Na afloop van de voorronden zullen 32 van de in totaal 90 deelnemende scholen zich geplaatst hebben voor de finale die op zaterdag 1 december plaatsvindt aan de Universiteit Leiden. Het finaledebat zal onder meer worden beoordeeld door prominente vertegenwoordigers van de toernooipartners en sponsoren Hivos, NCDO, Oikocredit, Universiteit Leiden, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gemeente Leiden, Teleblik en Krant in de Klas.

De volledige uitslag van de voorronde staat vanaf maandagmiddag 5 november aanstaande op de toernooisite www.debatinstituut.nl/nk. Ook is daar andere informatie over het toernooi te vinden.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).