Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (18/11)

BERGEN OP ZOOM, 18 november 2007

Roosendaler gearresteerd na inrijden op auto en bedreigingen agenten

ROOSENDAAL: Een 49-jarige Roosendaler heeft vannacht op de Christiaan Huijgenstraat voor veel consternatie gezorgd. Hij reed met zijn auto in op een stilstaande auto met vier inzittenden en bedreigde de politie. De verdachte heeft al langer problemen in de buurt, die de aandacht hebben van de politie.

De verdachte zou vannacht vanuit zijn auto op de Christiaan Huijgenstraat obscene gebaren gemaakt hebben naar een buurtbewoonster. Familieleden van deze vrouw waren vervolgens naar de straat toegekomen en hadden hun auto voor die van de verdachte geparkeerd. Zij wilden de verdachte op zijn gedrag aanspreken. De 49-jarige Roosendaler reed echter met zijn auto tegen die andere auto aan die daardoor met zijn inzittenden circa 30 meter naar achteren geduwd werd en in een plantsoen met flink wat schade tot stilstand kwam. Een van de inzittenden raakte gewond toen hij uit wilde stappen en met één been op straat kwam. Hij liep een geschaafde knie, een geschaafde vinger en een kapotte broek op. De auto met daarin de 49-jarige Roosendaler ging er vandoor.

Ter plaatse was de buurt inmiddels uitgelopen, waarbij mensen dreigden het heft in eigen handen te nemen. Even later werd bekend dat de verdachte met zijn auto op de kruising van de Leemstraat / Zwaanhoefstraat vast stond in de berm, de bestuurder zat voortdurend gas te geven wat de indruk gaf dat hij op de groep wilde inrijden. De bestuurder had een kledingstuk over zijn arm. De agenten die rekening hielden met een wapen, sommeerden de bestuurder om uit de auto te komen. Vervolgens stopte de man zijn hand in zijn jas waarbij hij dreigde te schieten met een riotgun. Uiteindelijk kon de man dankzij koelbloedig optreden van de agenten omstreeks 00.15 uur werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Er is geen wapen in de auto gevonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dronken Slowaak aangehouden

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Pastoor van Breugelstraat een dronken 34-jarige Slowaak aangehouden. De verdachte verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap en was door omstanders in een voortuin van een woning aangetroffen. Hij sprak geen enkel woord Nederlands of andere bekende vreemde taal. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie. Hij is vanmorgen met hulp van een tolk gehoord.

Arrestaties tijdens horecatoezicht in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft omstreeks 01.45 uur op de Burg. Prinsenlaan een 23-jarige man uit Halderberge aangehouden omdat hij op straat softdrugs verkocht aan een 43-jarige Hagenaar. De transactie werd via het cameratoezicht vastgelegd. Het bleek te gaan om 22 gram hasj

Vannacht is omstreeks 02.30 uur tijdens het horecatoezicht op de Burg. Prinsensingel een 44-jarige Roosendaler aangehouden omdat hij daar stond te zwaaien met een mes. De melding werd ook via het cameratoezicht geregistreerd. Kennelijk had de verdachte ruzie met een andere man. De agenten troffen de verdachte aan. Er was echter geen sprake meer van een tegenpartij. Hij had twee messen bij zich waarna hij op grond van de Wet Wapens en Munitie is gearresteerd.

Bij een opstootje op de Markt is omstreeks 03.45 uur een 17-jarige jongen uit Wouw aangehouden. De agenten haalden de vechtersbazen uit elkaar en vorderden hen te vertrekken. De verdachte reageerde daarop verbaal en verleende geen medewerking aan de vordering van de agenten waarna hij is aangehouden.

Rijders onder invloed aangehouden

ZEVENBERGEN: De politie heeft vannacht omstreeks 03.10 uur op de Dr. Arienslaan een 41-jarige man uit Zevenbergen aangehouden omdat hij zijn auto bestuurde terwijl hij teveel alcohol had gedronken. Hij blies 540 ugl. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren.

BERGEN OP ZOOM: De hoogste score dit weekend in de regio met betrekking tot rijden onder invloed kwam voor rekening van een 47-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij werd op de Rembrandtstraat gecontroleerd. Hij blies maar liefst 1060 ugl, hetgeen bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid is. Bovendien bleek zijn rijbewijs ingevorderd te zijn. Hij krijgt voor beide zaken een proces-verbaal.

Man eerst slachtoffer en daarna verdachte rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisteravond en vannacht twee keer bemoeienis gehad met een 31-jarige man uit Bergen op Zoom. Rond 23.45 uur werd een conflict gemeld aan het Bolwerk Zuid. Ter plaatse bleek dat de 31-jarige man uit Bergen op Zoom gestoken was in zijn rechterhand. Dit was gedaan door een persoon waarvan hij drugs had willen kopen. Er was tussen beiden een conflict ontstaan De 38-jarige vriendin van het slachtoffer beaamde dit. Het slachtoffer wilde echter geen aangifte doen. Zij waren beiden ook onder invloed van alcohol, dit viel ook de agenten op die hen mededeelden dat ze niet meer met de auto moesten gaan rijden. Dit werd echter in de wind geslagen. Omstreeks 00.20 uur zagen agenten de 31-jarige man rijden op de Kastanjelaan. Hij bleek teveel gedronken te hebbben. Hij blies 755 ugl. De agenten hebben hem vervolgens naar het ziekenhuis gebracht om de wond aan de hand te laten hechten.

Ramkrakers aangehouden door verkeersagenten KLPD

BERGEN OP ZOOM / GILZE : Agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten hebben donderdagavond 15 november jl. omstreeks 23.30 uur op de rijksweg A-58 ter hoogte van Gilze twee mannen aangehouden die verdacht worden van drie bedrijfsinbraken waaronder een ramkraak in Bergen op Zoom. Het gaat om een 20-jarige man uit Rosmalen en een 21-jarige Tilburger. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachten voor meer zaken in aanmerking komen.

Donderdagavond werd omstreeks 23.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Ravelstraat. Met een breekijzer werd de ruit van een schuifdeur vernield. Uit het pand weren twee kassaladen met inhoud gestolen.

Rond hetzelfde tijdstip werd ook ingebroken in een garagebedrijf aan de Van Konijnenburgweg. Vermoedelijk heeft men daar met een personenauto al achteruitrijdend tegen de toegangsdeur van de receptie gereden. Bij de deur werden een aantal delen van een achterlicht van een auto aangetroffen. Uit het bedrijf zijn een plasma TV en twee TFT-schermen gestolen.

Ook een garagebedrijf aan de Erasmuslaan, kreeg vrijdagavond bezoek van inbrekers. Daar werd bij een garagebedrijf aan de voorkant een groot raam ingeslagen. In de zaak werd een vitrinekast vernield. Daaruit werden een laptop, telefoons en een navigatiesysteem gestolen.

De verdachten werden tijdens een controle van agenten van de nachtdienst van de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten op een parkeerplaats langs de rijksweg A-58 ter hoogte van Gilze aangehouden en overgedragen aan de regiopolitie. In de auto is vermoedelijke buit gevonden. Er is een technisch onderzoek ingesteld om aan te tonen dat deze auto bij de ramkraak is gebruikt.

Auteur: Willem van Hooijdonk