Politie Midden- en West Brabant

Ramkrakers aangehouden door verkeersagenten KLPD

BERGEN OP ZOOM, 18 november 2007

Ramkrakers aangehouden door verkeersagenten KLPD

BERGEN OP ZOOM / GILZE : Agenten van het Korps Landelijke Politie Diensten hebben donderdagavond 15 november jl. omstreeks 23.30 uur op de rijksweg A-58 ter hoogte van Gilze twee mannen aangehouden die verdacht worden van drie bedrijfsinbraken waaronder een ramkraak in Bergen op Zoom. Het gaat om een 20-jarige man uit Rosmalen en een 21-jarige Tilburger. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de verdachten voor meer zaken in aanmerking komen.

Donderdagavond werd omstreeks 23.00 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Ravelstraat. Met een breekijzer werd de ruit van een schuifdeur vernield. Uit het pand weren twee kassaladen met inhoud gestolen.

Rond hetzelfde tijdstip werd ook ingebroken in een garagebedrijf aan de Van Konijnenburgweg. Vermoedelijk heeft men daar met een personenauto al achteruitrijdend tegen de toegangsdeur van de receptie gereden. Bij de deur werden een aantal delen van een achterlicht van een auto aangetroffen. Uit het bedrijf zijn een plasma TV en twee TFT-schermen gestolen.

Ook een garagebedrijf aan de Erasmuslaan, kreeg vrijdagavond bezoek van inbrekers. Daar werd bij een garagebedrijf aan de voorkant een groot raam ingeslagen. In de zaak werd een vitrinekast vernield. Daaruit werden een laptop, telefoons en een navigatiesysteem gestolen.

De verdachten werden tijdens een controle van agenten van de nachtdienst van de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiediensten op een parkeerplaats langs de rijksweg A-58 ter hoogte van Gilze aangehouden en overgedragen aan de regiopolitie. In de auto is vermoedelijke buit gevonden. Er is een technisch onderzoek ingesteld om aan te tonen dat deze auto bij de ramkraak is gebruikt.

Auteur: Willem van Hooijdonk