Politie Zeeland


---


W-2444-2007 Overval op kantine voetbalvereniging
De Zeeuwse politie vraagt getuigen zich te melden op het politiebureau in Vlissingen, of te bellen met het regionaal servicecentrum op telefoonnummer 0900-8844.
Vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden in de kantine van VCV aan de Van der Helstlaan in Vlissingen. De overval werd gepleegd door meerdere daders (hoeveel precies kan de politie niet zeggen). De daders bedreigden de aanwezigen met een wapen. (Over het wapen wil de politie niets zeggen) Zij waren allemaal in donkere kleding gekleed en zijn vanaf de voetbalvereniging hard weggerend in de richting van de Bloemenlaan. Iedereen die iets verdachts gezien heeft tussen bovengenoemde tijdstippen en in de buurt van de voetbalvereniging wordt verzocht zich te melden. Met name wordt één getuige gezocht. Dit betreft een mijnheer die zijn hond aan het uitlaten was op de Van der Helstlaan. Ook hij wordt verzocht zich bij de Vlissingse politie te melden.

W-2445-2007 Snelheidscontrole tijdens afsluiting A58
Afgelopen zaterdag is tussen 09.30 en 16.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Sloeweg Noord in Ritthem.
Dit betrof de omleidingsroute die was opengesteld omdat de A58 was afgesloten. In totaal passeerden 2565 voertuigen de radar en kregen 818 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 170 kilometer per uur. De maximum snelheid aldaar bedraagt 100 kilometer per uur.

O-2446-2007 Woninginbraak 's-Heerenhoek
Tussen 09.00 en 20.00 uur afgelopen zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Pastoor Fronhoffstraat in 's-Heerenhoek.
Vermoedelijk zijn de daders door een deur te forceren het pand binnen gegaan. De woning werd doorzocht en de daders namen o.a. een laptop, sieraden en een paspoort mee. De bewoners hebben bij de politie aangifte gedaan. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden, dit heeft niets opgeleverd. Ook gaat de afdeling forensisch technisch onderzoek nog sporenonderzoek doen in de woning.

Z-2447-2007 Rijbewijs beschonken bestuurders ingenomen
Omstreeks 21.48 uur afgelopen zaterdagavond is een 44-jarige Belgische automobilist uit Evergem zijn rijbewijs kwijtgeraakt.
De man reed in zijn auto over de Binnenvaartweg in Terneuzen, terwijl hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Toen hij door de Zeeuwse politie werd gevraagd een blaastest te doen is dan ook zijn rijbewijs ingenomen. De man mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.
Ook op de N252 in Sas van Gent was een 45-jarige automobilist uit de gemeente Sluis hetzelfde lot beschoren.
Hij had drieenhalf keer teveel gedronken en moest derhalve zijn rijbewijs aan de politie overhandigen.