Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Edenaar aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 18-11-2007 15:11:23

EDE - Een 26-jarige Edenaar is zaterdagochtend vroeg op het Museumplein aangehouden na een vechtpartij. Surveillerende agenten, belast met toezicht op het uitgaanspubliek, zagen even voor half vier in de ochtend een opstootje ontstaan tussen twee groepen bezoekers. Daarbij zagen ze dat de Edenaar enkele keren uithaalde om een 47-jarige plaatsgenoot te slaan. De agenten grepen daarbij in en wisten de 26-jarige man aan te houden. Twee slachtoffers meldden zich bij de politie voor het doen van aangifte, waaronder de 47-jarige man. De Edenaar in voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (07-173002)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bennekommer breekt been bij aanrijding

Publicatiedatum: 18-11-2007 15:10:37

BENNEKOM - Een twintigjarige Bennekommer heeft vrijdagavond vermoedelijk een beenbreuk opgelopen bij een aanrijding op de Langesteeg in zijn woonplaats. Het slachtoffer liep omstreeks kwart over zes op zijn snorfiets aan de hand over de Langesteeg richting Ederveen toen hij werd aangereden door een achterop komende auto, bestuurd door een 25-jarige plaatsgenoot. Volgens de automobilist was hij kort voor de aanrijding verblind door enkele tegenliggers. Op het moment dat hij de twintigjarige zag was hij niet meer in staat om tijdig te stoppen, aldus zijn verklaring. Volgens de politie had de automobilist niet gedronken.
(07172835)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Edenaar botst tegen boom

Publicatiedatum: 18-11-2007 15:09:53

EDE - De politie van Ede heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een achttienjarige Edenaar aangehouden wegens het rijden onder invloed. De jongen bleek rond één uur die nacht op de Frans Halslaan in zijn woonplaats tegen een boom te zijn gebotst. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Edenaar, die ongedeerd bij zijn wagen werd aangetroffen. Bij een ademonderzoek werd een alcoholpromillage gemeten van 1,59. Voor een beginnende bestuurder, zoals in dit geval, is dat zeveneneenhalf keer teveel. De Edenaar, die pas zes maanden in het bezit was van zijn rijbewijs, moest dat gelijk inleveren. (07-172966)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt na achtervolging
Publicatiedatum: 18-11-2007 15:09:10

HOEVELAKEN - Negeren van een door de politie gegeven stopteken, roekeloos rijgedrag en het rijden onder invloed. Van die feiten wordt een 21-jarige beginnend automobilist uit Terschuur verdacht door de Nijkerkse politie. Die zag de man vrijdagavond met hoge snelheid over de Koninginneweg in Hoevelaken rijden terwijl hij verschillende keren de dubbele doorgetrokken streep overschreed om andere auto's in te halen, waaronder de politiewagen. De agenten zetten daarop de achtervolging in waarbij de Terschuurse automobilist er vol gas vandoor ging. Aangezien de man dusdanig hoge risico's nam waarbij overig verkeer in gevaar kwam besloten de agenten de achtervolging te staken. Even later zagen de agenten de auto weer rijden op de Westerdorpstraat waarbij het lukte om de wagen klem te rijden. Achter het stuur bleek de 21-jarige man uit Terschuur te zitten. Hij was ook nog onder invloed van alcohol, zo bleek later bij een ademonderzoek: 0,9 promille. Dat is voor een beginnend bestuurder ruim vier keer teveel. Voor zowel het gevaarlijke rijgedrag als het rijden onder invloed werd het rijbewijs van de Terschuurdenaar ingevorderd. Hij bleek pas sinds vier maanden in het bezit te zijn van het document. (07-172864)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---