Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders geeft miljoen euro noodhulp aan Bangladesh

18 nov 2007 | Minister Koenders draagt een miljoen euro bij aan noodhulp voor de slachtoffers van de natuurramp in Bangladesh van afgelopen donderdag.

"Bangladesh is door een verschrikkelijke ramp getroffen. De mensen hebben nu direct hulp nodig. Een miljoen euro is het allereerste begin", aldus Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). In afwachting van meer gegevens over de totale omvang van de ramp en de hulpbehoefte is dit een eerste bijdrage om onmiddellijk hulp te bieden aan de slachtoffers.

Met de Nederlandse bijdrage, die via het Nederlandse Rode Kruis loopt, wordt voorzien in noodhulpgoederen zoals voedsel, onderdak, basisgezondheid en drinkwater. Cycloon Sidr trof het zuidwesten van Bangladesh op donderdagavond. De cycloon ging gepaard met hevige regenval, waardoor overstromingen ontstonden. Volgens eerste, nog onbevestigde, bronnen eiste de cycloon tot nog toe tenminste 1500 mensenlevens. Dit aantal kan oplopen omdat verschillende gebieden nog niet toegankelijk zijn. Met name in de kustgebieden lijkt de orkaan grote schade te hebben aangericht.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl