Perbserichten Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht, 18-11-2007

Verkeersongeval met letsel

VEENENDAAL Vrijdagmiddag 16 november vond op De Schans een aanrijding plaats waarbij een slachtoffer letsel opliep.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Op basis van verklaring bleek een auto die kwam vanuit de richting Rondweg-West niet voldoende rechts hield en om onbekende reden op de verkeerde weghelft kwam en frontaal op een tegemoetkomende auto reed. De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Woudenberg, werd met zwaar hersenletsel naar het UMC in Utrecht gebracht. De bestuurster van de toegemoetkomende auto, 50 jaar uit Veenendaal, kwam met de schrik vrij. De politie onderzoekt het ongeval.

Poging overval

VEENENDAAL Vrijdagavond 16 november vond een overval plaats op een winkel aan het Ronde Erf. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 19.15 uur kreeg de politie de melding van de overval binnen. Ter plaatse bleek dat de eigenaresse van de winkel bij het sluiten de winkel door een onbekend persoon was overvallen. De overvaller gebruikte daarbij geweld. Doordat de vrouw van zich afsloeg, kon ze wegrennen en aan de overvaller ontkomen. Het signalement van de overvaller luidt: ongeveer 25-30 jaar, 1.70 meter lang, wit petje en een zwart baseball jack. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemem met het politiedistrict Heuvelrug via telefoonnummer 0900 8844.

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL Zaterdagavond 17 november heeft de politie drie jongens aangehouden in verband met vernielingen.

Omstreeks 23.00 uur zagen surveillerende agenten een groepje jongens tegen het kunstwerk op de rotonde op de Faunalaan aan het schoppen waren. Ook moest een brievenbus op de Paddenstoellaan het ontgelden. Vervolgens probeerden ze op meerder plekken staatverlichting kapot te krijgen waarop de agenten overgingen tot aanhouding van het groepje. Deze hadden de agenten in de gaten gekregen en vlogen weg. Na een achtervolging te voet werd een van hen aangehouden op de Konijnenlaan en door een agent op een fiets werden de andere twee op de Wezellaan aangehouden. De jongens, twee van 15 en een van 18 jaar uit Veenendaal, zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bestuurder onder invloed

ELST Zaterdagmiddag 17 november heeft de politie een bestuurder op de Schoolweg aangehouden in verband met rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 16.45 uur werd een bestuurder gecontroleerd op alcohol. Op straat bleek de 58-jarige man uit Rhenen onder invloed van alcohol te zijn en hij werd voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij bij de ademanalyse 615 ug/l. Hiervoor werd zijn rijbewijs ingenomen en kreeg hij een proces-verbaal uitgereikt.

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag 18 november heeft de politie drie jongens aangehouden op de Verlengde Spoorlaan in verband met vernielingen.

Agenten waren omstreeks 04.00 uur schade aan het controleren op de Paddenstoellaan in verband met eerdere vernielingen en aanhoudingen toen zij drie jongens op een fiets voorbij zagen komen die tegen geparkeerde autos aanschopten. Met behulp van andere agenten kon het groepje op de Verlengde Spoorlaan worden aangehouden. Alle drie de jongens, twee van 15 en een van 17 jaar uit Rhenen, zijn meegenomen naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 18-11-2007 13:07 | © Politie Utrecht