Politie Kennemerland

071118_nieuwsberichten

Regio, 18-11-2007

Aanhouding huiselijk geweld

HEEMSKERK - 16 november. Omstreeks 18.30 uur is een 37-jarige Haarlemmer aangehouden in de woning van zijn vriendin. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen openlijk geweld

ZANDVOORT - 17 november. Omstreeks 01.45 uur hielden politieagenten op het Kerkplein een 24-jarige man Alphen aan de Rijn en een 25-jarige Haarlemmer aan. Zij worden verdacht gezamenlijk geweld te hebben gepleegd tegen een 27-jarige man uit Ede in een nabijgelegen horecagelegenheid. Het slachtoffer liep letsel in zijn gezicht op en is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Hij werd in eerste instantie in de omgeving aangehouden na vernieling van een ruit. De Haarlemse verdachte werd aangehouden op het dak van de horecagelegenheid waar hij zich verborgen hield. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen openlijk geweld

HOOFDDORP - 17 november. Omstreeks 23.40 uur hielden politieagenten in een winkelcentrum Paradijs twee Amsterdammers van 18 en 19 jaar aan. Zij worden ervan verdacht kort daarvoor zonder aanleiding in een nabij gelegen park een 19-jarige Hoofddorper te hebben mishandeld. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Brandstichting

HAARLEM - 17 november. De politie stelt een nader onderzoek in naar een vermoedelijke brandstichting. Omstreeks 01.35 uur werd de aandacht van de bewoners van een huis aan de Kinderhuissingel getrokken door een brandlucht. Toen zij poolshoogte namen bleek er een nabij hun woning staande gele personenauto van het merk Mini, in brand te staan. Door de brandweer is de brand geblust. Zowel de auto als de woning raakten door de brand beschadigd. Getuigen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met de brand worden verzocht te bellen met de politie via 0900 - 8844.

Aanhouding na ongeval

IJMUIDEN - 17 november. Omstreeks 02.40 uur hielden politieagenten op de Halkade twee Polen aan van 27 en 32 jaar. De aanhouding gebeurde nadat de agenten na een melding op de Dokweg een zwaar beschadigde verlaten auto troffen. Deze bleek op de rotonde uit de bocht gevlogen. Beide Poolse mannen bleken onder invloed van alcohol en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De oudste bleek de bestuurder ten tijde van het ongeval te zijn geweest. Hij had een promillage van 1,44. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond door onbekende fietser

HAARLEM - 17 november. De politie stelt een nader onderzoek in naar een ongeval waarbij een 45-jarige Haarlemse bromfietser gewond is geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks 14.50 uur over de Gasthuisvest op zijn scooter en moest uitwijken voor een voor hem rijdende fietser. Hierdoor kwam hij ten val waardoor hij vermoedelijk een gebroken duim opliep. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Getuigen van het ongeval worden verzocht via 0900 - 8844 te bellen met de politie.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM - 18 november. Politieagenten hielden omstreeks 04.50 uur op de Zijlweg een 29-jarige Haarlemmer aan. De agenten zagen hem slepen met een afgesloten fiets. Hij bekende de fiets in de Spoorwegstraat te hebben weggenomen. Na zijn aanhouding bleek hij ook nog vier wikkels harddrugs bij zich te hebben. Die zijn in beslag genomen, evenals wat contanten en twee mobiele telefoons. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto gestolen na inbraak

BADHOEVEDORP - 16 november. De politie stelt een nader onderzoek in naar een woninginbraak aan de Kamerlingh Onneslaan. De inbraak is gepleegd tussen 17.00 en 21.30 uur. Men drong binnen aan de achterkant door een ruit uit de sponning van de achterdeur te halen. Naast enkele gebruiksgoederen is met behulp van in de woning gevonden sleutels een grijze Peugeot 207 gestolen.

Winkeldief aangehouden

BEVERWIJK - 17 november. Een 41-jarige Haarlemse winkeldief had omstreeks 13.10 uur niet lang geluk van de door hem gestolen speelgoedhelikopter. Hij nam die weg uit een speelgoedzaak aan de Breestraat. Een politieagent die vrij had zag hem echter de diefstal plegen en hield hem direct aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding overlastveroorzakers

HAARLEM - 18 november. Na een melding van geluidsoverlast zagen politieagenten uit een raam van een woning in Haarlem-Noord flessen worden gegooid. Ook werd er hard geschreeuwd en kwam er luide muziek uit de woning. Op straat voor de woning lag nog meer glas en aardewerk. Even later kwam een groepje mensen naar buiten. Naast de 32-jarige bewoner waren dat nog drie Haarlemmers van 19, 22 en 22 jaar. Zij zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Zij bleken onder invloed van alcohol en drugs.

Oplichting

HAARLEM - 16 november. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oplichting van een 78-jarige Haarlemse. Zij kreeg omstreeks 16.00 uur op 15 november een pakketbezorger aan de deur. De man wist haar te overreden met haar bankpasje een kleine betaling te doen via een door hem meegenomen pinapparaat. Het apparaat vertoonde vervolgens een storing waarna hij toch genoegen nam met een contante betaling. De volgende dag bleek er van haar rekening een paar duizend euro te zijn afgehaald.

Aanhoudingen

HOOFDDORP - 16 november. Omstreeks 13.20 uur hielden politeiagenten op de Tuinweg een 30-jarige man uit Breukelen en een 61-jarige Hoofddorper aan. Tussen het tweetal was een al langer lopend zakelijk geschil opgelaaid wat ontaardde in een handgemeen. Na de aanhouding kreeg de Hoofddorper hartklachten waarna hij met een ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd. De andere verdachte is na verhoor op het bureau heengezonden.

Drankrijders

Regio - Op 16 en 17 november zijn diverse zwaar onder invloed van alcohol verkerende bestuurders aangehouden en bekeurd. In Bentveld is een 46-jarige Haarlemse fietser bekeurd. Hij kwam aan een promillage van 1,86. In Aalsmeerderbrug bleek een 46-jarige fietser uit de plaats aan een promillage van 2,19 te komen. In Nieuw-vennep kwam een 34-jarige automobilist uit die plaats aan een promillage van 1,53 wat hem naast de bekeuring ook op de invordering van zijn rijbewijs kwam te staan. Datzelfde is ook gedaan met het rijbewijs van een 23-jarige Haarlemse automobilist. Een 34-jarige Beverwijkse automobilist verloor ook zijn rijbewijs door in Heemskerk met een promillage van 1,48 zijn auto te besturen.

Een 38-jarige Zandvoortse automobilist probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen. Er ontstond een achtervolging vanaf het Raadhuisplein in Zandvoort. De man verloor op de hoek van de Wilhelminaweg / Koninginneweg de macht over zijn auto en reed een boom uit de grond. Hij liep geen letsel op. Hij kwam aan een promillage van 1,23. Ook van hem is het rijbewijs ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Enkele van de hierboven genoemde overtreders werden aangehouden bij alcoholcontroles. Die controles werden gehouden op verschillende tijdstippen op 16 en 17 november in Haarlem, Heemskerk, Bentveld en Beverwijk. Van 820 bestuurders is daarbij een blaastest afgenomen wat leidde tot 5 aanhoudingen.

Getuigenoproep vernielingen

IJMUIDEN - 17 november. De politie stelt een onderzoek in naar een aantal vernielde personenauto's. In de nacht van 16 op 17 november hebben onbekende(n) een spoor van vernielingen achter gelaten. Bekend is geworden dat er aan geparkeerde auto's in de Kortenaerstraat, Van Speijkstraat, Reinier Claessenstraat en de Wijk aan Zeeerweg vernielingen zijn gepleegd. In veel gevallen is de autoantenne vernield of weggenomen. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie via 0900 - 8844.