Digitale Gemeente Houten

Goede start Victum/IGCN!

zondag 18 november 2007 - Bron: PRC Victum/IGCN

Victum/IGCN 1 Nova 1 18 - 14 (9 5)

In de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie trad Victum/IGCN aan tegen oude bekende NOVA uit Bilthoven. De Houtense formatie heeft een wisselvallig veldseizoen doorgemaakt waarin de ploeg geteisterd werd door blessures. In de zaal lijken de kansen om bovenin mee te draaien groter. Maar ook nu spelen kwetsuren de ploeg parten. Hoewel Martijn Boers weer van de partij is, staan Peggy Braaf en Paul Lange met blessures aan de kant. In deze wedstrijd werden zij vervangen door junioren Gerwin Bakker en Monique Roelen. Tegenstander NOVA komt op het veld uit in de 2e klasse, en staat daar voorlopig op een promotieplek.
De eerste helft was duidelijk voor de Houtenaren. NOVA leek vanaf het begin zowel individueel als collectief een maatje te klein. Victum/IGCN creëerde voldoende kansen en liep uit naar enkele doelpunten voorsprong. NOVA bleef echter redelijk in het kielzog omdat Victum/IGCN de vele kansen niet voldoende in doelpunten wist om te zetten. NOVA werd echter de eerste helft door prima verdedigen op 5 doelpunten gehouden en de ploeg uit Houten wist zelf negen maal te scoren. Ruststand 9-5
De wedstrijd leek na de eerste helft al gespeeld. NOVA had ogenschijnlijk te weinig kwaliteit in huis om het Victum/IGCN echt moeilijk te maken. Het eerste deel van de tweede helft was echter geheel voor NOVA. Dankzij enkele makkelijk verkregen stippen en via erg scherp schieten wist de ploeg uit Bilthoven gelijk te komen en zelfs brutaal een voorsprong te pakken, 11-12. Op dat moment begon het schot langzaam te lopen aan de kant van Victum/IGCN. Dankzij sterk reboundend werk van Hans de Gooijer en Karlijn Aalbregt konden de Houtenaren veelvuldig blijven schieten en werden de kansen nu wel voldoende in doelpunten omgezet. De kleine achterstand werd in korte tijd omgezet in een voorsprong van vier doelpunten. Dankzij rustig uitspelen werd deze marge ook naar de eindstreep getrokken. Eindstand 18-14.
Wat de overwinning waard is, valt nog moeilijk te zeggen in het prille begin van de competitie. Wel was het spel bij vlagen prima en verzorgd en werden voldoende kansen gecreëerd. Op die momenten dat het schot ook ging lopen, was er voor NOVA weinig houden aan. Hopelijk kan de lijn volgende week doorgetrokken worden in de uitwedstrijd tegen Telstar in Hoevelaken. Deze ploeg staat in de veldcompetitie soeverein aan de leiding in dezelfde klasse als NOVA. De eerste zaalwedstrijd werd echter ruim verloren van Fortissimo.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).