Politie Gelderland-Zuid

Beschonken bestuurder zorgt voor ravage

Tiel, 18-11-2007 o In de nacht van zaterdag op zondag zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden op het Burgemeester Hasselmanplein in Tiel. Omdat de auto zo snel reed besloten de agenten er achteraan te gaan.

De rit ging met steeds hogere snelheid via de Voor de Kijkuit naar de Bevrijdingslaan. De geschatte snelheid van de auto lag boven de 100 km/u. Omdat de agenten het niet verantwoord vonden om de achtervolging met deze snelheid voort te zetten besloten ze af te haken. Korte tijd later troffen ze de auto aan in het Vinkenstraatje. Daar bleek de bestuurder met hoge snelheid tegen enkele geparkeerde autos te zijn gereden. Het bleek te gaan om een 25-jarige Tielenaar die meerder lichamelijk klachten had waaronder nekklachten. Daarom is direct een ambulance gewaarschuwd.

Alcohol
De adem van de bestuurder rook naar het gebruik van alcoholhoudende drank. Een blaastest bevestigde dat. In het ziekenhuis is van de man een bloedproef afgenomen waaruit moet blijken hoeveel de man werkelijk gedronken heeft.
Van de geparkeerde autos bleken er drie total-loss te zijn. Twee andere autos liepen lichte schade op. Het heeft maar weinig gescheeld dat een groepje jongelui, dat dicht bij de plaats van het ongeval stond te praten, door de wegmisbruiker werd geschept. Van de 25-jarige Tielenaar is het rijbewijs ingevorderd.
(03)