Politie Zeeland


---


O-2448-2007 Twee auto's gestolen uit opslagplaats
Uit een opslagloods in Yerseke, aan de Kreeft, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personenauto's weggenomen.
Door de toegang te forceren zijn de daders de loods ingekomen. Uit de loods zijn een zwarte Audi A3 met kenteken 38-GP-TT en een zilvergrijze Passat met kenteken 74-RN-JG weggenomen. De auto's zijn als gestolen gesignaleerd door de politie.

Z-2449-2007 Softdrugs in beslag genomen
Door de Zeeuwse politie zijn gisteravond, tijdens een controle, enkele tientallen grammen softdrugs in beslag genomen.
De drugs werden aangetroffen bij diverse Belgische automobilisten.De drugs werden vernietigd.

W-2450-2007 Man aangehouden na poging beroving; politie zoekt getuigen
Afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur werd een 27-jarige Vlissingse man in de Walstraat aangehouden op verdenking van het proberen te plegen van een overval op een 67-jarige Vlissinger op zaterdag 10 november jl.
De 67-jarige Vlissinger was op zaterdag 10 november tussen 12.45 en 13.00 uur aan het joggen in het recreatiegebied Westduin, ongeveer ter hoogte van de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Hij zag daar een man lopen die zich op een bepaalde manier verdacht gedroeg. De 67-jarige man is stapvoets gaan lopen om de man in de gaten te houden. Er liep een meisje ter hoogte van een bruggetje. Dat meisje was een kleine hond aan het uitlaten. De onbekende man liep op dat moment naar de jogger toe en eiste geld van de 67-jarige Vlissinger. Hij gaf dit niet en kreeg een vuistslag van de onbekende man. De Vlissinger kon de klap afweren en heeft de overvaller een klap teruggegeven. Hierop rende de man weg in de richting van de zee. Er waren diverse getuigen van het voorval, te weten: een paar wandelaars, een jongeman uit Leeuwarden en het meisje met de kleine hond. De Zeeuwse politie vraagt deze mensen zich te melden op het politiebureau in Vlissingen, of te bellen met het regionaal servicecentrum van de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844.

O-2451-2007 Kabels weggenomen van tijdelijke verkeerslichten
Op de Kreekweg in Oud-Vossemeer is, vanwege werkzaamheden aan de brug, een tijdelijke verkeerslichtinstallatie in werking.
Van deze installatie zijn stukken kabel weggenomen. Dit leidt tot gevaarlijke situaties op de brug, omdat het verkeer nu van twee kanten over één rijstrook rijdt en elkaar niet ziet aankomen over de brug. Eerder deze week heeft een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de brug (zie bericht O-2435-2007) en de Zeeuwse politie benadrukt dat extra voorzichtigheid geboden is bij deze (tijdelijke) verkeerssituatie. Doordat onverlaten de bekabeling van de verkeerslichtinstallatie verwijderden hebben zich al diverse gevaarlijke situaties voorgedaan waarbij gelukkig niets ernstigs is gebeurd.





Politie Zeeland