Politie Limburg-Noord

Politie waarschuwt voor zakkenrollers
Datum: 18-11-2007
Tijd bericht: 15:11
Plaats: Venlo
De politie in Venlo waarschuwt winkelend publiek voor zakkenrollers. Dit naar aanleiding van 10 meldingen van zakkenrollen die zaterdagmiddag plaatsvonden in diverse winkels op de Vleesstraat, Lomstraat, Geldersepoort en de markt op het Monseigneur Nolensplein.

Steeds werden uit de handtas of jaszak van de slachtoffers de portemonnee gestolen. In een winkel op de Vleesstraat betrapte een vrouw een zakkenroller op heterdaad. De dochter van de vrouw greep de dievegge bij de pols maar zij wist toch te ontkomen. De vrouw was een zigeunerachtig type van tussen de 30 en 40 jaar. Ze was ongeveer 1.60 meter groot en had een smal postuur. De vrouw droeg een hoofddoek en droeg lange zwarte stoffen tot net over haar knieën.
De politie waarschuwt dat zakkenrollers vaak toeslaan in omgevingen waar het erg druk is. Winkels of een markt zijn daarom een geschikte locatie. De politie adviseert om voorzorgsmaatregelen te treffen zodat zakkenrollers geen kans krijgen.
Berg bijvoorbeeld uw portemonnee en andere waardevolle papieren goed op; dus niet in uw achterzak of handtas. Doe dit bijvoorbeeld in uw binnenzak. Indien u uw portemonnee in uw tas bergt, zorg er dan voor dat u deze in een afsluitbaar deel van uw tas stopt. Let ook goed op uw handtas of schoudertas. Houdt deze voor uw lichaam. Wordt u ten slotte aangesproken door een onbekende, wees dan alert, een 'collega' slaat dan vaak zijn slag.