Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 18-11-2007

Politie onderzoekt beroving

EMMEN De politie is zaterdag een onderzoek gestart nadat een 27-jarige Emmense van haar tas werd beroofd. De vrouw reed op de fiets over de Stationstraat ter hoogte van het Esdalcollege en café Groothuizen. Daar kwam een scooter recht op de vrouw af. Vermoedelijk is door de bestuurder van de scooter aan de fietsmand van de vrouw getrokken. De vrouw viel op dat moment werd uit haar fietsmand haar tas gestolen. De bestuurder van de scooter droeg een zwarte integraal helm en reed in de richt van het station weg. (07195244)

Winkeldief gepakt ASSEN Een 26-jarige Assenaar ging zaterdagmiddag uit winkelen bij een supermarkt aan de Triade. Hij vergat daarbij zijn aankopen af te rekenen. Dit werd opgemerkt door het personeel. De man is aan de politie overgedragen(07195307) Ruzie tijdens uitgaan

MEPPEL Een 21-jarige Meppelaar kreeg zondagochtend een flinke jaap in zijn gezicht. Bij het bezoek aan een café aan de Prinsengracht, ontstond ruzie tussen hem en een andere bezoeker. Hierbij is de man met een kapot geslagen glas in het gezicht geslagen. De politie heeft assistentie verleend en stelt een onderzoek in. (07195401)

Hectometerpaal gestolen

EMMEN De politie heeft zondagmorgen vier jongen aangehouden die fietsten over de A37. Het viertal reed van Nieuw Amsterdam richting Klazienaveen. Het verhaal van de jongens uit Klazienaveen (in de leeftijd 15,16, 17 jaar) was dat zij de weg kwijt waren. Op de bagagedrager hadden zij echter twee hectometerplaatjes gebonden. Deze hadden zij gevonden. Later op het bureau bleek uit verhoor dat ze deze toch hadden afgebroken en meegenomen. Omdat de vier niet eerder met de politie in aanraking zijn geweest, worden zij voor hun straf naar Halt doorverwezen. (07195408)

Eenzijdig ongeval motorrijder

BUINEN Op de provinciale weg N374 is zaterdagmiddag tegen twee uur een motorrijder gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De 45-jarige bestuurder uit Ter Apel begint te slingeren en raakt de macht over het stuur kwijt. De man komt in de berm terecht en rijdt tegen een hm-paaltje. De motor belandt uiteindelijk in de greppel. De man had een gedeeltelijk ingeklapte long. Het mobiel medisch team verleende assistentie, waarna de motorrijder naar het Universitair Medisch Centrum Groningen werd gebracht. (07195286)

Drank maakt dat je rare dingen doet

TYNAARLO Zaterdagavond heeft de politie een alcoholcontrole gehouden aan de Vriezerweg. Bij deze controle zijn bijna 250 bestuurders gecontroleerd. Twee automobilisten hadden te veel drank op en kregen een proces-verbaal.

Een 47-jarige automobilist uit Peize zag na eigen zeggen de controle heel laat en moest vol in de remmen. De man droeg geen gordel, hij heeft hiervoor een bekeuring gekregen. In plaats van in de rij aan te sluiten voor de alcoholcontrole is de man met vol gas er vandoor gegaan, na een rondje te hebben gereden kwam de man terug en botste op een voorganger. De alcoholtest gaf een positief resultaat: 914 µg/l , 2,1 promille. De man is aangehouden omdat hij bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man is ter ontnuchtering ingesloten en zal later op de dag worden gehoord. (07195631)

KLAZIENAVEEN De politie heeft een 26-jarige Emmenaar aangehouden en een dagvaarding gegeven. De man werd zondagochtend op de Pastoor Jongeriusstraat gecontroleerd op rijden onder invloed. 615 µg/l, 1,4 promille was het resultaat van zijn blaasproef. De man reed met twee kinderen in de auto en had geen rijbewijs. (07195377)

RODEN Een 29-jarige Groninger blies zondagmorgen 470 µg/l (1, 08 promille) op de drager. Hij is daarop aangehouden voor het rijden onder invloed. De man kon met een bekeuring op zak zijn weg vervolgen. (07195410)

Boete voor onverzekerd rijden

EMMEN De politie heeft zondagmorgen op de Rondweg een 26-jarige automobilist bekeurd voor het rijden in een auto die niet verzekerd was. Ook was de auto niet APK gekeurd. (07-195384)

Aangifte diefstal aanhanger

NIEUW AMSTERDAM Zaterdag heeft een 32-jarige inwoner van Veenoord aangifte gedaan van diefstal van zijn aanhanger. De aanhanger stond aan de auto gekoppeld geparkeerd op een parkeerplaats aan de Valkeniersweg in Nieuw Amsterdam. De eigenaar was naar de Sinterklaasintocht gaan kijken, bij terugkomst was de aanhanger verdwenen. Het gaat om een witte aanhanger van het merk RIEKS. Het is een grote strop voor de man om dat in de aanhanger zijn gereedschap lag dat hij voor zijn bedrijf nodig heeft. De politie stelt onderzoek in. Heeft u zaterdagmiddag gezien dat de aanhanger werd meegenomen, weet u waar de aanhanger op dit moment is, of heeft u informatie? Bel dan met de politie op 0900-8844. (07-195294)

Woning inbraak

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Beckerstraat. Vermoedelijk hebben de dieven tussen 15.00 uur en 19.30 uur hun slag geslagen. Uit de woning zijn geld en sierraden weggenomen. Heeft u informatie voor de politie over deze zaak? Via 0900-8844 kunt u in contact komen. (07195344)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten 0592 451280