Persberichten Binnensticht, 13.00 uur

Utrecht, 18-11-2007

Beroving

ZEIST Vrijdagmiddag is een jongen door twee onbekende jongens van geld beroofd. Dit gebeurde op de Voorheuvel.

Het 13-jarige slachtoffer uit Doorn verklaarde omstreeks 15.45 uur door twee onbekende jongens te zijn aangesproken. Zij zeiden dat ze van de politie waren en dat ze geld wilden. Het slachtoffer pakte een biljet uit zijn zak dat vervolgens door de jongens uit zijn hand werd gegrist en waarna zij op een fiets wegreden. Hun signalement luidt: tussen de 13 en 15 jaar, licht getinte huidskleur, een droeg een blauwe jas met capuchon en zwarte Nike-schoenen, de ander droeg een zwart jas met capuchon. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844.

Openlijk geweld

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag 18 november vond op de Slotlaan een openlijk geweldpleging plaats. Twee mannen zijn hiervoor aangehouden.

Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Zeist, werd omstreeks 00.15 uur lastiggevallen door twee mannen die hem verbaal uitdaagden. Toen het slachtoffer een taxi wilde pakken, wilden de twee deze inpikken en kreeg het slachtoffer harde klappen. Het slachtoffer is vervolgens achter de mannen aan gegaan en kwam onderweg agenten tegen die de verdachten hebben aangehouden. De mannen, 20 en 17 jaar uit Zeist, zijn meegenomen naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 18-11-2007 13:03 | © Politie Utrecht