Perbserichten Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht, 18-11-2007

Veelpleger aangehouden

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 16 november is een man op de Langestraat aangehouden vanwege mishandeling. Hij deed dit nadat hij probeerde iets uit een winkel te stelen.

Omstreeks 15.15 uur zagen politiemensen in burgerkleding een hen bekende veelpleger en waarschuwden het winkelpersoneel. De man probeerde inderdaad iets uit de winkel mee te nemen, werd gehinderd door een personeelslid bij de uitgang en probeerde te vluchten. De man verlaat gehaast de winkel en botst daarbij buiten tegen een man op een fiets aan. De veelpleger slaat vervolgens de 69-jarige fietser uit Hoogland. De verdachte, 43 jaar uit Amersfoort, is door de politiemensen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Inbrekers overlopen

AMERSFOORT Vrijdagavond 16 november troffen bewoners twee inbrekers in hun woning aan de Hogeweg aan.

Omstreeks 20.30 uur kwamen de twee bewoners, beiden 19 jaar, terug in hun woning. Daar troffen ze twee onbekende mannen aan en één van hen konden ze overmeesteren. Hierbij werd een van de bewoners gebeten en op zijn hoofd geslagen. Desondanks konden ze de verdachte, 24 jaar uit Amersfoort, vasthouden en overdragen aan de politie. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie stelt onderzoek in naar de tweede verdachte.

Valse naam

AMERSFOORT Bij een fietsverlichtingscontrole vrijdagavond op de Heiligenbergerweg heeft de politie een man aangehouden in verband met het opgeven van een valse naam.

De man werd omstreeks 21.00 uur bekeurd voor het rijden zonder fietsverlichting. Omdat de politieagenten het vermoeden kregen dat de man een valse naam opgaf, werd hij meegenomen naar het politiebureau alwaar zijn identiteit werd gecontroleerd. Het bleek inderdaad om een valse naam en de man kreeg daarvoor vervolgens ook een boete.

Heling en verboden wapenbezit

AMERSFOORT Vrijdagavond 16 november heeft de politie een man aangehouden op de Van Randwijcklaan vanwege het bezit van een gestolen fiets.

Omstreeks 21.00 uur zagen agenten de man op een nieuwe fiets rijden waarvan het originele slot ontbrak. Uit controle bleek het om een gestolen fiets te gaan. De man is aangehouden op verdenking van heling. Toen de verdachte, 45 jaar uit Amersfoort, op het politiebureau werd gefouilleerd in verband met zijn insluiting in een politiecel, bleek hij in het bezit te zijn van een verboden knipmes.

Beroving met geweld

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 november heeft de politie een man aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De verdachte gebruikte daarbij geweld.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat een man een vrouw zou mishandelen bij de Koppelpoort. Daar aangekomen bleek de man verdwenen te zijn. De agenten konden op basis van het opgegeven signalement de man in de omgeving aanhouden. Tijdens de aanhouding werden de agenten door drie jongens aangesproken dat de verdachte zojuist een fiets van hen met geweld had gestolen. Dit was bij de Grote Koppel gebeurd. De verdachte, 37 jaar uit Amersfoort, werd vervolgens voor beide incidenten aangehouden. Op het politiebureau bleek hij een veelpleger te zijn en bleek de mishandeling in de relationele sfeer te liggen.

Hennepkwekerij ontmanteld

AMERSFOORT Zaterdagmiddag heeft de politie een hennepkwekerij in een woning aan de Trekvogelweg ontmanteld.

Op basis van verkregen informatie ging de politie poolshoogte nemen bij de woning. Hier werd een sterke hennepgeur geconstateerd en met een machtiging van de officier van justitie werd de woning binnengetreden. Hier bleek inderdaad een hennepkwekerij te zitten die direct is ontmanteld. Er werden 532 hennepplanten aangetroffen en diefstal van stroom geconstateerd. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar in.

Vandalisme

AMERSFOORT Vrijdagavond heeft de politie vijf jongens aangehouden op de Trompetstraat in verband met vandalisme.

De politie kreeg omstreeks 21.00 uur de melding binnen dat jongens fietsklemmen uit de grond aan het trappen waren achter de sporthal Zielhorst. Op basis van het opgegeven signalement kon het vijftal bij de sporthal worden aangehouden. De jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar uit Amerfoort zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 18-11-2007 12:46 | © Politie Utrecht