Persberichten Eemland noord, 13.00 uur

Utrecht, 18-11-2007

Fietsverlichtingsactie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Vrijdagavond 16 november heeft de politie van 19.00 - 21.30 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op diverse locaties.

De controle werd samen met Veilig Verkeer Nederland en twee plaatselijke fietsenmakers gehouden. Fietsers zonder licht werden bekeurd en konden vervolgens op het Spuiplein door fietsenmakers hun licht laten maken met een korting van 10%. Na reparatie kon de boete bij VVN worden ingeleverd en werd deze door de politie weer ingetrokken. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven en lieten 16 fietsers hun verlichting repareren.

Illegaal vuurwerk

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - Vrijdagavond 16 november kreeg de politie melding van vuurwerkoverlast in de Pr. Willem Alexanderstraat.

Ter plaatse bleek een man vuurwerk vanaf zijn balkon af te steken. De 30-jarige bewoner ontving hiervoor een proces-verbaal.

Bestuurder onder invloed

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 november heeft de politie omstreeks 01.00 uur een bestuurder onder invloed van alcohol op de Peter Dorleijnplein aangehouden.

De bestuurder werd gecontroleerd omdat hij bij het inparkeren zijn auto scheef en over twee vakken zette. In zijn auto lagen diverse blikjes bier. De 42-jarige bestuurder uit Bunschoten-Spakenburg bleek inderdaad onder invloed van alchol te zijn en op het politiebureau blies hij 855 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs in genomen en heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Vechtpartij

BUNSCHOTEN - SPAKENBURG - In de nacht van zaterdag op zondag 18 november vond op de Hoekstraat een vechtpartij tussen twee mannen plaats. De politie kwam tussen beiden.

Omstreeks 00.15 uur ontstond in een rij wachtenden voor een horecagelegenheid aan de Hoekstraat een heftige vechtpartij tussen twee mannen die elkaar vol op het gezicht sloegen. Beide mannen waren zwaar onder invloed van alcohol. De politie hield de mannen, beiden 22 jaar en uit Bunschoten-Spakenburg, aan en nam ze geboeid mee naar het politiebureau. Daar bleken ze geen aangifte tegen elkaar te willen doen en hebben ze beiden een proces-verbaal voor orde verstoring in staat van openbaar dronkenschap ontvangen.

Dronken bestuurder

SOEST - In de nacht van zaterdag op zondag 18 november heeft de politie een bestuurder aangehouden op de Koninginnelaan vanwege rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding over een conflict. Ter plaatse gekomen troffen de agenten een man aan die wilde wegrijden. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn en is hierop aangehouden. Op het politiebureau blies hij 905 ug/l tijdens de ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen en heeft de 32-jarige man uit Utrecht proces-verbaal gekregen.