persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 18-11-2007

Baldadigheid

NIEUWEGEIN - Vrijdag 16 november heeft de politie drie meisjes aangehouden op het Muntplein in verband met baldigheid.

Omstreeks 20.00 uur zagen agenten de drie meisjes een straatnieuwsverkoper lastig vallen door aan zijn spullen te trekken. Hierna trokken ze aan de stellingen van een bloemhandel waarop de agenten ze voor hun gedrag aanhielden. De drie meisjes van 10 en 12 jaar uit Nieuwegein zijn op het politiebureau verhoord waarna ze aan hun ouders werden overgedragen.

Diefstal ijzer

LOPIK - In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 november hebben onbekende personen geprobeerd een container met ijzer bij een bedrijf aan de Handelsweg te stelen.

De politie kreeg omstreeks 03.10 uur de melding van de diefstal binnen. Ter plaatse gekomen bleken de daders gevlucht te zijn. Men had het hek opengebroken en een vrachtauto het terrein opgereden met het doel een container met ijzer weg te slepen. De politie heeft omgeving met een hond en warmtekijker afgezocht. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonummer 0900 - 8844.

Aanhouding vernieling

IJSSELSTEIN - In de nacht van vrijdag op zaterdag 17 november heeft de politie een man aangehouden in verband met vernieling en mishandeling in een horecagelegenheid aan de Voorstraat.

Omstreeks 05.30 uur reden surveillerende agenten door de Voorstraat toen zij door de eigenaar van een horecagelegenheid werden benaderd dat een man in zijn zaak vernielingen had gepleegd. De verdachte, een 21-jarige man uit IJsselstein, werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij de eigenaar van de zaak ook geslagen had.