Persberichten Rijn & Venen, 13.30 uur

Utrecht, 18-11-2007

Ongeval met dodelijke afloop

WOERDEN - Op de kruising Anton Mauvestraat - Gebroeders Marisstraat heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een vrouw is overleden.

De 65-jarige vrouw uit Woerden fietste omstreeks 12.00 uur vanaf het winkelcentrum over de Anton Mauvestraat en wilde linksaf slaan naar de Gebr. Marisstraat. Op dat moment reed een 37-jarige bestuurder van een vuilnisophaalwagentje (elktrocar) over de Marisstraat. Hij wilde rechtsaf de Anton Mauvestraat inrijden. Vermoedelijk reed de vrouw door de binnenbocht en zagen beide bestuurders elkaar te laat. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw belandde met haar hoofd op een stoeprand en overleed enige tijd later ten gevolge van haar verwondingen. Een medisch team is met de traumahelikopter nog op de plaats van het ongeval geweest, maar de zorg mocht niet meer baten.

Verkeerscontrole

MAARSSEN - Op de Maarssenbroekseslag heeft de politie vrijdag van 11.15 uur tot 14.15 een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 25 bestuurders bekeurd; 20 omdat ze geen autogordel droegen en vijf omdat ze niet handsfree belden en hun auto bestuurden.

Verkeersongeval

MIJDRECHT - Op de Industrieweg is vrijdag een automobilist in botsing gekomen met een bromfiets waarop twee meisjes zaten. Omstreeks 17.40 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Een 18-jarige automobilist uit Mijdrecht kwam uit een uitrit en wilde de Industrieweg oprijden. Hij zag de meisjes over het hoofd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beide meisjes, 16 en 18 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht, vielen en hadden pijn. Ambulancepersoneel heeft ze onderzocht, maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

MIJDRECHT - Op de kruising Prinses Margrietlaan - Zuster den Hertoglaan is diezelfde dag om 18.00 uur een 16-jarige bromfietsbestuurster uit Wilnis ten val gekomen, toen ze afremde voor een naderende auto. Het meisje is met beenletsel voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd.

Verdachte diefstal aangehouden

MAARSSEN - Een 22-jarige man uit Maarssen is vrijdag 16 november aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto die geparkeerd stond in de wijk Zwanenkamp. Een man liep omstreeks 19.30 uur naar zijn auto en zag dat er spullen uit zijn voertuig waren gestolen. Hij hoorde geluiden om de hoek en nam zelf poolshoogte. Op dat moment vluchtten twee jongens op een scooter weg en een derde bleef staan. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. De zaak is in onderzoek.

Vernielers gezocht

WOERDEN - De politie is op zoek naar de daders van de vernieling van een ruit van een apotheek aan de Terschellingkade. Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat met vuurwerk een betonblok werd opgeblazen. Hierdoor sneuvelde een ruit.

Bent u getuige geweest van de vernieling, neemt u dan contact op met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Alcoholcontrole

WILNIS / VINKEVEEN / MIJDRECHT - Op de Ir. Enschedeweg (Wilnis), de Provinciale weg N201 (Mijdrecht), de Groenlandsekade en de Baambrugse Zuwe (Vinkeveen) heeft de politie van vrijdagavond tot zaterdag 17 november een alcoholcontrole gehouden.

Bij de begraafplaats in Wilnis werden van 19.00 uur tot 23.00 uur 998 blaastesten afgenomen. Drie personen hadden teveel gedronken en werden aangehouden.

In Vinkeveen moesten van 00.15 uur tot 01.30 uur 49 bestuurders blazen. Hier werden ook drie personen aangehouden. In Mijdrecht werden tussen 01.40 uur en 02.30 uur vijf bestuurders aangehouden. Hier konden 42 nuchtere bestuurders hun weg vervolgen.

De bestuurder met de meeste alcohol in zijn lijf blies 570 ug/l.

Verkeersborden

WOERDEN - Een 17-jarige jongen uit Woerden is zaterdagmorgen 17 november aangehouden voor vandalisme. Surveillerende agenten zagen de jongen omstreeks 03.30 uur op de Jan Steenstraat met verkeersborden lopen. Hij werd aangehouden en zal in overleg met zijn ouders worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Aanrijding onder invloed

WOERDEN - Een 31-jarige automobilist uit Woerden is zaterdagmorgen 17 november omstreeks 05.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Geestdorp. Getuigen belden de politie nadat ze een harde klap gehoord hadden. Het bleek dat de automobilist tegen iets was aangebotst (onbekend wat). Toen de agenten ter plaatse kwamen, lag de man naast zijn auto. Hij rook naar alcohol. Ambulancepersoneel heeft hem naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Daar is ook bloed van hem afgenomen om te kunnen vaststellen hoeveel alcohol hij had gedronken.

Geslotenverklaring

VINKEVEEN - Op de Groenlandsekade heeft de politie vrijdagmorgen 57 bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring. Eén kreeg een bekeuring omdat hij met zijn auto over het fietspad reed.

Verkeersongeval

WOERDEN - Op de Europaan zijn drie weggebruikers betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Zaterdag omstreeks 11.50 uur botste een 38-jarige bestuurder van een bestelbus uit Woerden op zijn voorganger, een 34-jarige automobiliste uit Linschoten. Haar auto schoof door de klap naar voren en botste zo op een auto, bestuurd door 65-jarige man uit Montfoort. De bestuurder van de bestelauto had geen letsel. De bestuurster van de middelste auto is met rugletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. Haar kinderen achterin de auto bleven ongedeerd. De bestuurder van de voorste auto is naar huisartsenpost in het Hofpoortziekenhuis geweest met hoofd- nekklachten.

Fietsverlichtingcontrole

MIJDRECHT - Zaterdag 17 november heeft de politie tussen 18.00 en 20.00 uur op diverse plaatsen fietsen op verlichting gecontroleerd. In totaal werden negen boetes uitgeschreven.

Steekpartij

MAARSSEN - In de nacht van zaterdag op zondag 18 november vond op de Kaatsbaan een steekpartij plaats waarbij het slachtoffer diverse verwondingen opliep.

De politie kreeg de melding omstreeks 00.30 uur en trof ter plaatse een man met een steekwond in onder ander zijn buik. Het 19-jarige slachtoffer werd naar het UMC gebracht. Op basis van verklaringen kon de politie achterhalen dat bij de steekpartij drie personen betrokken waren. Aangezien de steekpartij voor het zicht van camerabewaking had plaatsgevonden, kon de politie direct achterhalen om welke drie verdachten het ging. Deze drie mannen zijn vervolgens op bevel van de officier van justitie in hun woning aangehouden. De drie mannen, allen uit Maarssen en van 19 en 20 jaar oud, zijn op het politiebureau ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Scooter overvallen

VINKEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag 18 november vond op de Provinciale weg N201 een beroving van een scooterrijder plaats.

Omstreeks 03.30 uur reden twee jongens op een scooter over het fietspad langs de N201 toen een blauwe auto, type Renault Megane Coupé, de weg blokkeerde. Vervolgens kwamen twee mannen op de jongens afgelopen. Zij werden door de onbekende mannen geschopt en bedreigd en gedwongen de scooter af te staan. Een van de mannen stapte op de scooter, de ander stapte in de auto waar een derde man zat te wachten. Allen reden weg in de richting van Mijdrecht. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Rijn & Venen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Openbare orde verstoring

WILNIS - In de nacht van zaterdag op zondag 18 november vond op de Dorpsstraat een ordeverstoring plaatse. Een man werd aangehouden in verband met het niet voldoen aan een bevel.

Omstreeks 02.00 uur werd een groep van circa 40 personen de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd aangezien zij allen dronken leken te zijn. De politie werd ingeschakeld om de orde te bewaken. Omdat de groep zich vervelend ging gedragen, werd een kleine linie opgesteld en dreef de politie de groep in de richting van de Herenweg waarna de rust herstelde. Een 21-jarige man uit Wilnis werd aangehouden omdat hij meerdere keren niet aan bevel voldeed.

Vechtpartij

MAARSSEN - Zondag 18 november omstreeks 03.00 uur heeft op het Harmonieplein een vechtpartij tussen circa vier beschonken personen plaatsgevonden. De jongens waren behoorlijk agressief en wilden niet meewerken aan het herstellen van de rust. Nadat de jongemannen een aantal keer gevorderd werden om elkaar met rust te laten en ze hier geen gehoor aangaven, gebruikte een agent zijn wapenstok. Dit stopte één van hen nog steeds niet. Hij viel aan andere agent aan, waarop de agent zijn hond los liet. Die beet hem. Drie mannen zijn aangehouden voor het plegen van openlijk geweld. Het gaat om een 24-jarige man uit Vleuten, een 17-jarige jongen uit Maarssen en een 16-jarige jongen uit Maarssen. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend.

Mishandeling

MONTFOORT - Een 26-jarige man uit Montfoort is aangehouden omdat hij een 20-jarige inwoner van Harmelen mishandeld heeft. Zondagmorgen omstreeks 02.10 uur kreeg de politie de melding dat een man met een glas geslagen was bij een horecagelegeheid aan de Plaats. Het 20-jarige slachtoffer had een diepe snee op zijn hoofd en is met de ambulance naar het Hofpoortziekenhuis is vervoerd. De 26-jarige man is aangehouden nadat hij zich vrijwillig meldde op het politiebureau. De aanleiding van het geweld is onbekend.