Politie Haaglanden


Persberichten 18 november 2007

Haaglanden, 18-11-2007

Explosie
Den Haag - De bewoners van de Valkenboslaan/Weimarstraat werden zondagochtend 18 november omstreeks 03.45 uur opgeschrikt door een harde knal. De harde knal werd veroorzaakt door een explosief (mogelijk een grote vuurwerkbom) dat was vastgemaakt aan een textielcontainer en die was ontploft. De textielcontainer stond op de middengeleiding van de Valkenboslaan op enige tientallen meters van de kruising met de Weimarstraat. Onderzoek in de omgeving wees uit dat door de klap van de explosie enkele woningen aan de Valkenboslaan beschadigd raakten. De politie van Bureau Segbroek stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bel dan met Bureau Segbroek via (0900)8844. Liever anoniem? Bel dan M via (0800)7000.

Gevaarlijke medicijnen verloren
Den Haag - In de omgeving van de Badhuisstraat in Scheveningen zijn zaterdag 16 november gevaarlijke medicijnen verloren. Het gaat om 60 hydroxinetabletten. Deze tabletten kunnen zeer gevaarlijk zijnals kinderen ze innemen. De tabletten zaten in een bruin medicijnflesje dat weer in een witte plastic zak was verpakt. De politie verzoekt mensen die de tabletten hebben gevonden dit te melden en de medicijnen in te leveren.

Steekpartij twee gewonden
Den Haag - Bij een steekpartij in de Kritzingerstraat zijn zondagochtend 18 november twee broers, 15 en 22 jaar oud, gewond geraakt. De politie kreeg omstreeks 04.04 uur melding dat een aantal personen aan het vechten was op de Kritzingerstraat met de Paul Krugerlaan. Daar aangekomen werden de agenten aangesproken door de broers die de agenten de man aanwezen die hen gestoken had. Deze man, een 21-jarige Rotterdammer, probeerde zich in een woning aan de Kritzingerstraat te verstoppen, maar werd daar aangehouden. In de woning troffen de agenten een mes aan waarmee vermoedelijk gestoken was. De twee broers werden voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De 22-jarige werd aan een steekwond in zijn arm behandeld, zijn 15-jarige broer was in de buik gestoken en moest een nacht ter observatie blijven. De politie stelt een onderzoek in.

Illegaal gokken
Den Haag - Naar aanleiding van vele klachten over het illegaal gokken in een pand aan de Gouwestraat, besloot de politie om samen met de DSO en de sociale dienst van de gemeente Den Haag vrijdagavond 16 november een onderzoek in het pand in te stellen. Om 01.30 uur troffen de agenten in het pand in totaal 15 mannen aan die aan het gokken waren. Alle vijftien werden aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 15 tot 44 jaar en zij zijn afkomstig uit Den Haag, Capelle aan den IJssel, Rotterdam en Amsterdam. De politie verdenkt twee Hagenaars, 27 en 54 jaar oud ervan dat zij gelegenheid boden tot illegaal gokken in het pand. De DSO heeft het pand gesloten.

Honger?
Den Haag - Een 19-jarige pizzabezorger uit Den Haag is vrijdagavond 16 november op de Krusemanstraat van drie pizza's beroofd. De bezorger moest een bestelling afleveren in de Krusemanstraat. Toen hij van zijn bromfiets stapte, werd hij door een jongeman aangesproken die hem de weg vroeg. Op datzelfde moment werd de pizzakoerier door twee andere mannen aangesproken en met een mes bedreigd. Nadat de overvallers zijn portemonnee hadden gepakt, namen ze de drie pizza's en een flesje drinken die hij bij zich had mee. De drie overvallers liepen weg richting Eeckhoutstraat. Volgens de koerier gaat het om drie mannen met een donkerbruine huidskleur. Zij zijn tussen de 18 en 20 jaar oud. Hun lengte wordt geschat op 1.75 - 1.80 m. Alle drie droegen ze een petje, een droeg een opvallend witte pet met op de voorkant een glimmend plakkertje. Twee van hen droegen blauwwit geruite doeken voor hun mond.

Jongens vernielen auto's en abri's
Den Haag - De politie hield zondagochtend 18 november om 03.00 uur twee Hagenaars van 15 en 17 jaar oud aan als verdachten van vernielingen. Getuigen belden de politie nadat zij hadden gezien hoe de twee de autospiegels van verschillende auto's vernielden op de Laan van Nieuw Oost-Indië. De jongens fietsen door naar de Bezuidenhoutseweg. Ongeveer tien minuten na de eerste melding kregen de agenten een nieuwe melding van vernielingen op het Jozef Israëlsplein. Hier zouden twee jongens een abri vernielen. In de Jan van Nassaustraat hielden de agenten de twee jongens aan. Onder de snelbinders van hun fietsen zagen de agenten ruitenwissers liggen. In de omgeving van de Theresiastraat, Vlaskamp en Laan van Nieuw Oost-Indie werden acht auto's aangetroffen waarvan de spiegels waren vernield. Verder bleek dat drie abri's waren vernield en in de Jan van Nassaustraat werd een aantal auto's aangetroffen waarvan de ruitenwissers waren verwijderd.

Deur wil niet open
Den Haag - Een oplettende getuige belde zondagochtend 18 november de politie omdat hij zag dat een man probeerde in te breken in een woning aan het Newtonplein. Politieagenten die in de buurt surveilleerden, waren zeer snel ter plaatse en zagen een 38-jarige man wegfietsen. Nadat ze de man hadden aangesproken, bleek het te gaan om de man die had geprobeerd in te breken. Hij verklaarde dat hij de deur niet open kon krijgen en daarom weg was gegaan. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Veel geluk
Den Haag - Een 33-jarige automobilist uit Den Haag kwam vrijdagavond 16 november met de schrik vrij toen hij met zijn auto over de kop sloeg op het Vaillantplein. De automobilist kwam omstreeks 23.40 uur vanaf het Buitenom gereden en raakte in de bocht op het Vaillantplein door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij met zijn wielen tegen de stoeprand, raakte in een slip en sloeg over de kop. Om uiteindelijk tegen een verkeerslicht tot stilstand te komen. Door de aanrijding raakte hij lichtgewond aan zijn hand. In het ziekenhuis werd zijn hand onderzocht en het letsel bleek mee te vallen.

Alcoholcontrole
Den Haag - De politie heeft vrijdagavond 16 november op verschillende locaties in de wijken Ypenburg en Leidschenveen een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden 21 automobilisten aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. Onder de 21 waren twee beginnend bestuurders. Alle automobilisten kregen een proces-verbaal en rijverboden. Van drie automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze veel meer hadden gedronken dan wettelijk is toegestaan.

Alcohol in het verkeer
Den Haag - Twee automobilisten liepen in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 november tegen de lamp toen zij door de politie werden gecontroleerd. Om 02.05 uur zagen surveillerende agenten een 59-jarige Hagenaar in zijn auto op de Badhuisweg rijden. Nadat ze hem hadden laten stoppen, bleek dat hij onder invloed van drank was. Aan het bureau blies hij 815 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Een 33-jarige Hagenaar was om 04.40 uur de klos op het Carnegieplein. Tijdens de controle lukte het hem niet om mee te werken aan de blaastest. In het bureau blies hij uiteindelijk 880 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Dat het nog bonter kan, bleek wel toen de politie zaterdagavond 17 november een 23-jarige Poolse automobilist controleerde op de Loosduinseweg. De automobilist blies 925 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en rijverbod van 11 uur.

Dronken fietser rijdt tegen politieauto aan
Den Haag - Een 52-jarige Hagenaar fietste vrijdagavond 16 november op de Kempstraat tegen een politieauto aan. Toen de agenten hem hierover wilden aanspreken, bleek dat hij onder invloed van drank verkeerde. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 945 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.

Drugs en wapens in jeugdsociëteit aangetroffen
Voorburg (Leidschendam/Voorburg) - De laatste tijd kreeg de politie steeds vaker meldingen dat in jeugdsociëteit De Fonteyn drugs werd gebruikt en dat er zou worden gedeald. Daarom werd na overleg met de officier van justitie besloten om zaterdag 17 november een onderzoek in de sociëteit in te stellen. In de sociëteit troffen de agenten tachtig bezoekers aan die allen gecontroleerd werden op het bezit van drugs of wapenbezit. De bezoekers werden groepsgewijs gecontroleerd. Konden ze zich niet identificeren of als ze drugs of wapens bij zich hadden, werden ze aangehouden. In totaal werden 18 personen aangehouden. De politie trof de volgende goederen aan: verschillende wapens, waaronder een ploertendoder, een boksbeugel, messen en munitie. Ook trof de politie verdovende middelen zoals speed, cocaïne en wiet aan.

Scooterrijder onderuit
Voorburg - Surveillerende agenten zagen zondagochtend 18 november om 001.5 uur drie personen op de grond zitten en liggen op het Oosteinde. Het bleek te gaan om drie Voorburgers in de leeftijd van 17 en 26 jaar oud. Een van hen een 17-jarige Voorburger had letsel aan zijn hoofd. De jongen had op de scooter van de 26-jarige gereden en was daarmee onderuit gegaan en gewond geraakt. De jongen was vermoedelijk onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis bleek het letsel mee te vallen. Nadat hij een bloedproef had ondergaan mocht hij met een wekadvies naar huis.

Man krijgt klappen
Wassenaar - Een 41-jarige Wassenaarder is vrijdagavond 16 november op de Albertinestraat door de inzittenden van een bestelbusje mishandeld. De man stak omstreeks 18.45 uur voor zijn woning de Albertinestraat over. Op dat moment zag hij de bestelbus zijn straat in komen rijden. De bestelbus reed tegen de richting in en de Wassenaarder wilde de bestuurder waarschuwen dat hij tegen de richting in reed. Dit probeerde hij te bewerkstelligen door op de straat te blijven staan. De bestuurder reed echter door en de Wassenaarder moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Vervolgens liep de bestuurder van de bestelauto met een aantal kompanen naar het slachtoffer toe en begon op hem in te slaan. Het slachtoffer werd op zijn hoofd, rug en bovenarmen geslagen.

Rijden onder invloed
Wassenaar - Voor de tweede keer in twee weken werd een 51-jarige automobiliste uit Wassenaar betrapt op het rijden onder invloed. Dit keer controleerde de politie de vrouw op de Groen van Prinstererlaan en opnieuw bleek dat zij onder invloed was. Aan het bureau blies zij 455 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.

Dronken Pool moet direct betalen
Wassenaar - Surveillerende politieagenten zagen zaterdagavond 17 november een automobilist tegen de richting in rijden op de Luifelbaan. Toen de agenten de bestuurder, een 52-jarige Pool, hadden laten stoppen, bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Aan het bureau blies hij 680 ugl. In overleg met de officier van justitie kreeg hij een transactie van ¤ 840 ugl aangeboden.

Inbreker op heterdaad betrapt
Rijswijk - De politie kreeg zondagochtend 18 november omstreeks 04.10 uur een inbraakmelding binnen van voetbalvereniging Juventas aan het Julialaantje. Toen de agenten bij de vereniging aankwamen, zagen ze daar een personenauto staan. De motorkap van de auto was nog warm, dus de agenten vermoedden dat de mogelijke verdachten met deze auto waren gekomen. Daarom blokkeerden de agenten de auto met hun eigen politieauto. Een eerste onderzoek bij het pand leverde geen braakschade op, maar later bleek dat de verdachte via het dakluik naar binnen was gegaan. Na enige tijd wilde een 27-jarige Hagenaar in de auto stappen en ermee wegrijden. Hij werd aangehouden als verdachte van de diefstal. In het bureau bekende de verdachte te hebben ingebroken.

Teveel gedronken
Rijswijk - Doordat hij zijn auto plotseling half op de weg en half op het fietspad tot stilstand bracht, trok een 25-jarige automobilist zondagochtend 18 november op de Madame Curielaan de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen om 01.25 uur hoe de auto plotseling aan de kant werd gezet en besloten poolshoogte te gaan nemen. Bij de auto aangekomen, zagen ze de bestuurder naast de auto overgeven. De man stond erg wankel op zijn benen en er hing een alcohollucht om hem heen. De bestuurder werd aangehouden en aan het bureau blies hij 495 ugl. De verdachte gaf in eerste instantie een valse naam op aan de agenten. Hiervoor krijgt hij een afzonderlijk proces-verbaal.

Burgemeester haalt kind uit water tijdens intocht
Den Hoorn (Midden-Delfland) - Voor een 8-jarige jongetje uit Den Hoorn verliep de intocht van Sinterklaas wel heel bijzonder dit jaar. Het kind stond met zijn ouders op de walkant van de Hoornseweg naar de intocht van Sinterklaas te kijken. Om maar niets van dit feest te missen, rekte het jongetje zich steeds meer naar het water uit. Plotseling gleed hij door het natte gras uit en belandde in het water. Burgemeester Rodenburg die in de buurt stond en dit zag gebeuren, bedacht zich geen moment en trok het kind direct uit het water. Buiten een nat pak ondervond het jongetje geen nadelige gevolgen. In de Hoornbloem kon hij op adem komen. Hij werd door de aanwezige zwarte pieten extra verwend met pepernoten.

Automobilist rijdt in op afzetting
Naaldwijk (Westland) - Een 38-jarige automobilist uit Rotterdam zag vrijdagavond 16 november op de Burgemeester Elsenweg een afzetting over het hoofd en botste vol in een politieauto. Politieagenten waren om 18.30 uur bezig met de laatste afhandelingen van een aanrijding die kort daarvoor op de Burgemeester Elsenweg had plaatsgevonden. Om de plek van de aanrijding te beveiligen hadden de agenten hun surveillanceauto en pylonen zodanig neergezet dat overige weggebruikers werden geattendeerd om op te letten. De agenten hadden de optische signalen (blauwe lampen), geleidelampen en alarmsignalen aanstaan. Nadat een van de agenten een formulier uit de politieauto had gehaald, zag hij een bestelbusje met volle snelheid op zijn auto afrijden. De agent bedacht zich geen moment en rende naar de betrokkenen van de eerdere aanrijding. Hij greep hen beet en duwde hen weg. Op dat moment boorde het bestelbusje zich in de surveillanceauto, die 180 graden draaide en vele meters werd meegesleurd. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden. De Burgemeester Elsenweg richting Westerlee was vervolgens enige tijd afgesloten voor het verkeerd. De bestuurder van het bestelbusje verklaarde niets te hebben gezien. Hij werd aangehouden.

Aluminiumdieven
De Lier (Westland)- Doordat zij zich verdacht ophielden op een bedrijventerrein aan de Oudecampsweg, trokken twee mannen uit Maassluis (30 en 33 jaar) zaterdagochtend 17 november de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen de twee om 02.15 uur in hun auto op het terrein rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, besloten de agenten het tweetal te controleren. In hun auto troffen de agenten aluminium kozijnen aan. De mannen konden hiervoor geen goede verklaring geven en werden aangehouden.

Man mishandelt buschauffeur
's-Gravenzande (Westland) - Omdat hij het niet eens was met de buschauffeur sloeg een 56-jarige man uit 's-Gravenzande de 45-jarige buschauffeur uit Den Haag in zijn gezicht. Het incident gebeurde zondagochtend 18 november om 00.50 uur op de Vestdijklaan. De ruzie begon om een verlopen abonnement dat de 56-jarige aan de chauffeur toonde. Toen de chauffeur vertelde dat de man een kaartje moest kopen, werd deze boos en een en ander ontaarde in de mishandeling. De man uit 's-Gravenzande werd aangehouden.

Zonder helm
Honselersdijk(Westland) - Een 33-jarige man uit Honselersdijk trok zaterdagochtend 17 november de aandacht van agenten toen hij zonder helm op zijn bromfiets op de Willem van der Potstraat reed. De agenten zagen hem om 02.30 uur rijden en besloten hem hiervoor een bekeuring te geven. De agenten probeerden de man staande te houden, maar deze trok zich nergens iets van aan en bleef onverstoorbaar doorrijden. Na verschillende pogingen lukte het hen uiteindelijk om hem te laten stoppen. De bromfietsers had paddo's en een XTC pil op zak. Hij werd aangehouden.

Rijden onder invloed
Delft - De politie controleerde zaterdagochtend 17 november om 02.40 uur op de Kruithuisweg een 50-jarige automobilist uit Tilburg. De automobilist was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 685 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg verder een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal.

Slapend op vluchtstrook
Delft - Politieagenten werden zondagochtend 18 november om 00.49 uur naar de Rijksweg A13 gestuurd voor een auto op de vluchtstrook waar iemand in lag te slapen. Op de aangegeven locatie troffen de agenten inderdaad een slapende 23-jarige Delftenaar in zijn auto aan. Nadat zij de man met veel moeite wakker hadden gekregen, namen ze hem een blaastest af. De man was onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 465 ugl terwijl hij als beginnend bestuurder maar 88 ugl hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Pony's op hol na Sinterklaasoptocht
Nootdorp - Twee pony's (Haflingers) die de koets hadden getrokken waarin Sinterklaas en burgemeester Buddenberg naar het Paradeplein waren gebracht, sloegen zaterdagmiddag 17 november na afloop van de intocht met koets en al op hol en veroorzaakten een aanrijding op de Kerkweg. De pony's waren tijdens de intocht al onrustig geweest door de muziek en kinderen. Na afloop van de intocht ging het op de Julianastraat met de Vrijenbansestraat mis. Een van de pony's kwam met haar achterbeen over de middenbeugel (lamoen) van de koets en raakte in paniek. Een omstander probeerde nog om de pony's los te maken, maar dat mocht niet baten. Nadat de koetsier van de bok was gesprongen, sloegen de paardjes met koets en al op hol. Om op de Kerkweg op een stilstaande auto te botsen. Een pony viel op de motorkap van de auto en raakte los, de ander schampte de auto en kon eveneens van de koets loskomen. Een pony rende terug naar zijn stal aan de 's Gravenweg, de ander galoppeerde door richting Renbaan waar het een 53-jarige Nootdorpse omver liep. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht. De pony zou volgens omstanders vervolgens op een auto hebben gestaan en gleed daarna uit tegen een gevel aan. De pony raakte gewond aan haar hoofd en benen. Een veearts heeft de pony onderzocht en het beest kon na onderzoek terug naar haar warme stal. De Nootdorpse werd vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis waar zij aan haar verwondingen is behandeld.

Jager in de fout
Pijnacker - Een 68-jarige jager uit Nootdorp maakte het vrijdagavond 16 november te bont. De politie kreeg om 17.00 uur een melding dat de jager zich niet aan de regels hield en buiten de tijden aan het jagen was. Verder zou hij te dicht bij een voersloot op wild hebben geschoten. Politieagenten zagen de Nootdorper om 17.40 uur in zijn auto op de Laakweg rijden. In zijn auto troffen de agenten drie geschoten wilde eenden aan. Een van de eenden bleek een kuifeend te zijn die niet geschoten mocht worden. De Nootdorper had zijn jachtakte niet bij zich. De eenden en zijn geweren zijn inbeslaggenomen.

Meisje onwel, vriendje beledigd hulpverleners
Nootdorp - Een 17-jarige Haagse is zondagochtend 18 november onwel geworden tijdens een feest in een woning aan de Bartholomeuslaan. Het meisje was niet lekker geworden en had zich teruggetrokken. Toen de andere feestgangers vonden dat het wel erg lang duurde voor zij weer tevoorschijn kwam, sloegen ze alarm. Het meisje werd vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Haar 17-jarige vriendje uit Nootdorp was behoorlijk onder invloed van alcohol en vond het nodig om de hulpverleners uit te schelden en pleegde vernielingen aan auto's en verkeersborden. Om vervolgens de aanwezige agenten uit te schelden. Hierop werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap en belediging.

Overvaller aangehouden
Zoetermeer - Een 16-jarige Hagenaar is zaterdagavond 17 november aangehouden nadat hij een overval had gepleegd op een restaurant aan de Luxemburglaan. De politie kreeg om 19.08 uur melding van de overval. Toen de agenten in het restaurant aankwamen, troffen ze daar drie personeelsleden aan. De verdachte had een van hen, een 18-jarige Zoetermeerder, met een mes bedreigd en geld geëist. Het slachtoffer vluchtte met zijn collega naar de keuken, waar hun andere collega was. De overvaller ging er vervolgens onverrichter zake vandoor. De Zoeterermeerder en zijn collega's konden de agenten een goed signalement van de verdachte doorgeven. Korte tijd later zagen agenten op het Marathonpad een man lopen die aan dit signalement voldeed. De agenten zagen dat de man zijn jas binnenstebuiten keerde. Toen de man de agenten in de gaten kreeg, ging hij er vandoor. Hij vluchtte een tuin aan de Kretastraat in en sprong via een schutting in een vier meter lager liggende sloot. De bewoner van het huis, een 64-jarige Zoetermeerder, zag dit gebeuren en zette samen met zijn honden de achtervolging in. Op de Griekenlandlaan lukte het hen om de verdachte aan te houden en over te dragen aan de politie.

Laatst gewijzigd 18-11-2007 15:03