Persbericht
zondag 18 november

Verhoeven Wereldbekerwinnaar Allround Sportklimmen

Het 22 jarige Nederlandse sportklimtalent Jorg Verhoeven is vandaag, na afloop van de laatste sportklim world cup van het seizoen, gekroond tot Wereldbekerwinnaar Allround. Verhoeven deed afgelopen seizoen mee aan maar liefst 14 worldcups in de drie disciplines Lead, Boulderen en Speed. Hij presteerde hierbij zo goed dat hij de eerste Nederlandse wereldbekerwinnaar bij het sportklimmen is geworden.

De in Innsbruck woonachtige Verhoeven wist tijdens het WK in september al een bronzen allround medaille te winnen. Daarnaast behaalde hij afgelopen seizoen nog vijf bronzen medailles, won hij zilver tijdens de boulder worldcup in Hall en goud tijdens de lead worldcup in Zurich.

De laatste worldcup van dit seizoen vond afgelopen weekend plaats in Kranj, Slovenië. Verhoeven eindigde hier in de finale als zesde. Had hij deze laatste world cup wedstrijd gewonnen dan had hij naast de Allround wereldbeker ook de Lead wereldbeker in ontvangst mogen nemen.
De overige Nederlanders presteerden goed. De Amsterdammer Roman van der Werf eindigde in de halve finales op een 15de plaats en wordt vermoedelijk voorgedragen voor een B-status bij het NOC*NSF. Nederlands Kampioen Casper ten Sijthoff, ook uit Amsterdam, eindigde als 17de.

22ste     Vera Zijlstra              Nieuwegein

Jorg Verhoeven komt op 8 december in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap Boulderen. Het NK, onderdeel van het event ' UrbanClimber', zal plaatsvinden in poppodium de Effenaar in Eindhoven.