Politie Gelderland-Zuid


Woninginbraken in Zaltbommel


Zaltbommel, 18-11-2007 * In de vroege ochtend van zondag 18 november zijn in Zaltbommel op korte afstand van elkaar drie woninginbraken gepleegd. Het betreft twee woningen in de Kloosterstraat en een woning in de Westlanderstraat.


Om 05.15 uur werd een bewoner van een woning aan de Westlanderstraat wakker van glasgerinkel. Hij rende naar beneden en zag dat er was ingebroken. Buiten zag hij zijn LCD televisie liggen dat daar kapot was gevallen. De bewoner ging weer naar binnen om zich aan te kleden. Even later zag zijn vrouw een man de tuin inkomen om een donkere doek op te rapen. Dat is waarschijnlijk één van de daders geweest.


Om ongeveer 07.30 uur merkte een 13-jarige jongen, wonende in een woning aan de Kloosterstraat, dat iemand zijn X-Box van zijn kamer wegnam. Hij dacht eerst nog dat het zijn broertje was maar even later bleek het toch een inbreker te zijn geweest. Bij nader onderzoek door zijn ouders bleken uit de woning veel meer goederen weggenomen te zijn.


Even later kwam bij de politie nog een derde inbraakmelding binnen. Ook nu ging het om een woning in de Kloosterstraat. Hiervan is nog niet bekend wat er is weggenomen.


In alle gevallen zijn de daders binnen gekomen via een bovenlicht aan de achterzijde van de woning.


Getuigenoproep


Uit de tijdstippen van de meldingen blijkt dat de daders zich geruime tijd in de wijk hebben opgehouden. Het is dus niet uitgesloten dat getuigen in de buurt van de Kloosterstraat en de Westlanderstraat iets opvallends hebben gezien.


Zij worden dan ook verzocht contact op te nemen met de politie in Zaltbommel op telefoonnummer 0900 - 8844. Ook is het mogelijk om anoniem een melding te doen via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 - 7000.


(03)