Nieuw-Vlaamse Alliantie


Belgische beweging spreekt Frans (18/11/07)

Op zondag 18 november trok er een mars voor eenheid door de straten van Brussel. Zon 35.000 Belgen stapten mee. Het werd snel pijnlijk duidelijk dat het overgrote deel van de manifestanten Franstalig waren. De Vlaming liepen niet echt warm voor de optocht. Eenzelfde beeld was te zien bij de ondertekenaars van de pro-België petitie van mevrouw Houard. Het aandeel Franstaligen bedroeg er maar liefst 90%. Daarmee bewijzen deze Belgicistische petities en betogingen alleen maar wat men wilde ontkrachten, namelijk dat er een enorme kloof gaapt tussen de Vlamingen en Franstaligen in dit land.

De systematische desinformatie die de Franstalige media reeds maanden verspreiden over de draagwijdte en de praktische gevolgen van een staatshervorming, hebben gezorgd voor een klimaat van angst onder de Franstalige burgers. In dat opzicht is het niet te verwonderen dat er zo veel Franstaligen meeliepen in de betoging.

De manifestanten willen dat de politici zich nu snel bezig houden met de "echte" problemen, zoals werkgelegenheid, de sociale zekerheid, mobiliteit enzovoort, precies die domeinen die middels een defederalisering van bevoegdheden efficiënter zouden kunnen worden beheerd.

Jong N-VA hoopt dat de Franstalige politici en media eindelijk zullen inzien dat een staatshervorming kansen biedt, geen bedreigingen. Nostalgie naar la Belgique à Papa kan wel 35.000 mensen op de been brengen, het brengt de oplossing voor de echte problemen van de mensen niet dichterbij.

Auteur:
Voorzitter Jong N-VA
Bas Luyten

Meer informatie:
Contactpersoon: secretariaat Jong N-VA
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: jong@n-va.be
Url: www.jongnva.be