Brussels Airlines

Brussels Airlines start vluchten naar Ljubljana

vrijdag 21 september 2007

Vanaf 19 november zal Brussels Airlines de Europese hoofdstad rechtstreeks met Slovenië verbinden. De maatschappij vliegt 6 keer per week naar Ljubljana's "Aerodrom Joze Pucnik". Met de opening van deze nieuwe route verwelkomt Brussels Airlines het nakende EU voorzitterschap van Slovenië.

De republiek Slovenië, lid van de EU sinds mei 2004, zal volgend jaar als eerste "nieuwe EU lidstaat" het voorzitterschap van de EU waarnemen. Het land voerde kort geleden de euro in en kent een bloeiende economische ontwikkeling. Ook de toeristische sector en de luchtvaart kennen een sterke groei.

Redenen genoeg voor Brussels Airlines, dat haar thuisbasis heeft in de hoofdstad van Europa, om Ljubljana 6 keer per week te verbinden met Brussels Airport. Het uurrooster is perfect geschikt voor zakenreizen, citytrips en korte vakanties.
Uurrooster

Brussels - Ljubljana Dagen 12345.7 SN 3345 Vertrek 16:00 Aankomst 17:50

Ljubljana - Brussels Dagen 12345.7 SN 3346 Vertrek 18:30 Aankomst 20:30

Brussels Airlines opereert vanaf Brussels Airport, de luchthaven die dichtbij het centrum van de hoofdstad van de Europese Unie gelegen is.

Met zeer gunstige tarieven vanaf 49,99 euro voor een enkele reis in b.light economy klasse, alle taksen inbegrepen, biedt Brussels Airlines een zeer voordelige reisformule aan.

Passagiers die op zoek zijn naar flexibiliteit, full service, extra bagage en de nieuwste voordelen op de luchthaven van Brussel zoals de fast lane security doorgang en de snelle check-in, kunnen de populaire b.flex economy plus klasse boeken. B.flex economy + tickets zijn gemiddeld 50 percent goedkoper dan de business klasse van andere maatschappijen terwijl passagiers kunnen genieten van een hoge kwaliteitsservice.
Toeristisch potentieel

Brussels Airlines gelooft sterk in het gevarieerd toeristisch potentieel van Slovenië met uitstekende skifaciliteiten in bekende resorts zoals Kranjska Gora, moderne wellness faciliteiten, wandelmogelijkheden en stranden langs de mooie Adriatische kust. Bovendien is een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana zeer de moeite waard. Het aantal toeristen in Slovenië stijgt elk jaar met 6 percent.

De luchthaven van Ljubljana heeft een hinterland van van ongeveer 4 miljoen mensen en strekt zich uit tot Noord-Italië (Triëste regio), Zuid-Oostenrijk (Klagenfurt regio) en een deel van Kroatië.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot

Brussels Airlines
The Corporate Village
Da Vincilaan 9, box 2.3
1935 Zaventem, Belgium