Stichting Aids Fonds

ROC-leerlingen organiseren evenementen voor aids onderzoek

08-11-2007
Veertien regionale opleidingscentra organiseren in de week van 19 t/m 24 november ROC(k) against AIDS. Met evenementen als Freddies Dinner en Freddie's Dance Partys wordt uit naam van de overleden Queen zanger Freddie Mercury geld ingezameld voor het Aids Fonds.

Leerlingen van het ROC organiseren de evenementen die gelden als leerproject. De verschillende opleidingen verzorgen zelf het diner of de faciliteiten eromheen. Vaak regelen de leerlingen zelfs de publiciteit rond het evenement.

Het geld wordt opgehaald door de verkoop van tafels voor het diner. Daarnaast zoeken de leerlingen sponsoring en proberen zij vrijblijvende medewerking te krijgen voor de muzikale omlijsting van de avond. De opbrengst van ROC(k) against AIDS komt ten goede aan het Aids Fonds. Vorig jaar hebben de deelnemende ROCs ruim 35.000 euro opgehaald.

Dit jaar zamelen de leerlingen geld in voor een grootschalig resistentieproject van het Aids Fonds en drie van zijn partners. In 25 landen in Azië en Afrika worden de komende vijf jaar ongeveer 4.000 mensen met hiv nauwlettend gevolgd.

Peter Freestone draagt dit initiatief een warm hart toe en zal een van de evenementen persoonlijk bijwonen. Freestone was tot diens overlijden de persoonlijk assistent van Mercury. Freddie Mercury overleed in 1991 aan de gevolgen van aids.

Meer informatie en een overzicht van evenementen en deelnemende ROCs op www.freddiesdinner.nl