Gemeente De Bilt


Vrijwilligersweek Gemeente De Bilt

Gemeente De Bilt heeft de week van 19 november tot en met 22 november uitgeroepen tot de "vrijwilligersweek gemeente De Bilt". Een 100-tal vrijwilligers, waaronder ambtenaren, de griffie, managementleden, collegeleden en raadsleden zet zich in voor de diverse matches die gemeente De Bilt op de "Beursvloer" heeft gemaakt.

De stichting "Samen voor De Bilt",die is opgericht in januari 2007, heeft als doelstelling de samenwerking en sociale binding in de gemeente De Bilt tussen bedrijven en samenleving te vergroten. Eén van de projecten die de stichting uitvoert is de organisatie van de Beursvloer. Op deze Beursvloer worden matches tussen bedrijven/instellingen en maatschappelijke organisaties gemaakt.

Gemeente De Bilt heeft tijdens "de Beursvloer" op 11 oktober 2007 een 9-tal matches gemaakt met diverse maatschappelijke organisaties. In de vrijwilligersweek steken de vrijwilligers die zich hebben opgegeven bij verschillende projecten de handen uit de mouwen. Voorbeelden zijn: de aanleg van een trimbaan voor ouderen, het begeleiden van kinderen naar Dick Bruna of als gastvrouw/heer optreden bij een high tea voor gasten van de Zonnebloem. De activiteiten vinden op verschillende dagdelen in de vrijwilligersweek plaats.

De vrijwilligersweek wordtop 19 november 2007 om 9.30 uur geopend met een "Vitaliteitstraining" voor alle vrijwilligers. Deze training wordt door één van onze eigen collega's gegeven. De week wordt afgesloten met een personeelsactiviteit op 23 november 2007.

Totaaloverzicht van de projecten:


* Het bouwen van een nieuw fietsenhok bij 't Hoekie (i.v.m. de benodigde vergunning zal dit project op een later tijdstip worden gerealiseerd)
* Uitje met de boodschappenplusbus (SWO)

* Uitje met bewoners van de Koperwiek naar het militaire luchtvaartmuseum
* Uitje met kinderen van de Jan Ligthartschool naar Dick Bruna
* Rondleiding door het gemeentehuis (SWO)

* High Tea met 50 gasten van de Zonnebloem
* Aanleg van een Trimbaan voor ouderen bij de Bremhorst
* Aanleg van een jeu de boules baan bij de Schutsmantel
* Organiseren van een Zeskamp i.s.m. met het SOJOS en de Sportbus.