Gemeente Maastricht

Wegwerkzaamheden Köbbesweg, Habitatsingel, Schaapbroekweg

In het kader van de uitvoering van het bedrijventerrein Maastricht-Eijsden wordt de volgende week gestart met de aanpassing van de wegaansluitingen op de Köbbesweg. Hiertoe wordt de Köbbesweg tussen de Hoge Weerd/Oosterweg en de Oosterbroekweg vanaf maandag 19 november 2007 afgesloten. Tevens wordt de Schaapbroekweg tussen de Maarlanderweg en de Köbbesweg afgesloten voor alle verkeer.

De werkzaamheden houden in:


* het verbreden van de Köbbesweg;

* het aanleggen van een nieuwe kruispunt op de Köbbesweg, met de doorgetrokken Molensingel en de nieuwe Habitatsingel;
* het aanleggen van de nieuwe Habitatsingel;
* het verleggen van de Schaapbroekweg buiten de bebouwde kom en het aansluiten hiervan op de nieuwe Habitatsingel.

In overleg met de gemeente Eijsden zijn er verschillende uitvoeringsvarianten bekeken. De gekozen uitvoeringsvariant sluit sluipverkeer via de Schaapbroekweg, de Stationstraat en de Oosterbroekweg uit. Dit komt de verkeersveiligheid ter plaatse en de uitvoeringsduur ten goede.

Tijdens het werk zijn de Schaapbroekweg, Rekoutweg (gemeente Maastricht) en de Stationstraat, Oosterbroekweg, Gronsvelderweg en Veilingweg (gemeente Eijsden) niet bereikbaar vanaf de Hoge Weerd/Oosterweg. Dit verkeer wordt omgeleid via Molensingel, Oeslingerbaan en Rijksweg naar Gronsveld. Verkeer komend vanaf de Limburglaan wordt omgeleid via de Oeslingerbaan en de Rijksweg. De omleidingen staan met borden aangegeven.

Tijdens de wegwerkzaamheden blijft langs de gehele Köbbesweg een fietspad beschikbaar.

Door middel van informatieborden op het kruispunt A2/Köbbesweg wordt aangegeven dat de straten die worden afgezet bereikbaar blijven.

In de Stationstraat wordt met bebording aangegeven dat de straat tijdelijk doodlopend is; dit om mogelijk sluipverkeer te weren.

De werkzaamheden duren tot vrijdag 21 december 2007