Politie Friesland

Politieberichten van maandag 19 november

Fryslân, 19-11-2007 o Politieberichten van zondag 18 november 11.00 uur t/m maandag 19 november 07.00 uur.

Koudum: burger houdt vandaal aan
De politie heeft zondagavond een onderzoek ingesteld naar een brandstichting aan t Heale Paed. Omstreeks 20.20 uur werd een groene container in brand gestoken op het schoolplein. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De school liep geen gevaar op door de brand. Omwonenden hadden vier jongelui bij de brand gezien en kwamen in actie. Ze wisten een 15-jarige knaap uit Koudum aan te houden. Hij werd overgedragen aan de politie. Hij bekende de brandstichting. De andere verdachten, allen Koudumers van rond de 17 jaar, worden nog gehoord.

Winsum: bewoner overloopt inbreker
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de IIsbaenstrjitte. Zondag omstreeks 20.15 uur kwam de bewoonster thuis en bemerkte dat er was ingebroken. Aan de voorzijde was een raam geforceerd. Vermoedelijk heeft de inbreker haar zien thuiskomen en is op tijd gevlucht. Er is niets weg. Door de politie is een buurtonderzoek gehouden. Maandag wordt een technisch sporenonderzoek uitgevoerd.

Heerenveen: gestolen auto in brand
De politie heeft zondagavond een brand in een vermoedelijk gestolen auto onderzocht. Omstreeks 21.15 uur werd een brand in een bestelauto op de parkeerplaats aan de Tjongervallei gemeld. De brandweer kwam in actie en bluste de brand. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting. Uit navraag bij de eigenaar, een 57-jarige man uit Luinjeberd, bleek dat de auto vermoedelijk gestolen was. Hij had de auto de dag daarvoor geparkeerd op De Stapeling in Heerenveen. Het is onbekend of de auto na de diefstal is gebruikt voor criminele doeleinden.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Lettingastate. Onbekenden waren zondag tussen 13.00 en 22.15 uur binnengekomen na het forceren van een deur. Er werd onder andere een laptop, een computer, een camera en een DVD-speler gestolen. De 28-jarige bewoner deed aangifte.

Gorredijk: inbraak tankstation
De politie is op zoek naar de daders van een inbraak in een bedrijf aan de Wetterkant. Maandag omstreeks 04.40 uur werd in de shop ingebroken door het ingooien van een glazen deur. Er werd een nog onbekende hoeveelheid tabaksartikelen gestolen. Een 42-jarige man uit Jonkerslân deed aangifte.

Sneek: inbraak horecagelegenheid
De politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Smidsstraat. Zondag tussen 02.30 en 11.30 uur kwam men binnen door een gat in het dak te maken. Binnen werden twee kluisjes geforceerd en een gokkast en een jukebox opengebroken. Namen het bedrijf deed een 48-jarige man uit Bolsward aangifte.

Burgum: scooterrijder gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft zondagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Tjalling H. Haismastraat, waarbij een 57-jarige bestuurder van een scooter uit Burgum gewond raakte. De man was nog door onbekende oorzaak met zijn voertuig onderuit gegaan. Hij is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Dokkum: wederom stoere beginnend bestuurder bekeurd
De politie heeft zondagmiddag wederom in Dokkum een beginnend bestuurder bekeurd voor normafwijkend rijgedrag. Het betrof een 20-jarige jongeman uit Noardburgum. Hij reed 70 km/u waar 50 was toegestaan en 60 km/u in een 30km zone. Ter hoogte van de Woudpoortbrug trok hij met gierende banden op, terwijl er ander weggebruikers, waaronder fietsers, op de kruising reed. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.