Royal Friesland Foods


19 november 2007

Friesland Foods Domo gaat samen met Novasep Process technologie ontwikkelen

Friesland Foods Domo en Novasep Process hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin gezamenlijk separatietechnologie zal worden ontwikkeld. Doel van deze samenwerking is geavanceerde technologie te ontwikkelen waarmee nieuwe (functionele) ingrediënten geproduceerd worden en bestaande producten verbeterd worden.

Friesland Foods Domo ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige ingrediënten op basis van wei en melk. Deze ingrediënten worden geleverd aan kindervoedings-, voedings- en farmaceutische bedrijven over de gehele wereld. Met de expertise op het gebied van zuivelingrediënten van Friesland Foods Domo en de kennis op het gebied van technologie van Novasep Process wordt een uitgebreid technologie platform gebouwd. Krachtens deze overeenkomst is de relatie exclusief wat betreft nieuwe technologieën voor de ontwikkeling en productie van ingrediënten die voor beide bedrijven als strategisch worden beschouwd. De samenwerkingsovereenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Roelof Joosten, managing director van Friesland Foods Domo: "Wij willen door het toepassen van geavanceerde technologie sneller in kunnen spelen op de marktvraag en de time to market van onze producten verkorten. In Novasep Process hebben wij een innovatieve partner gevonden met wie wij samen deze technologie kunnen ontwikkelen."

Jérôme Le Roux, President "Industrial Biotech", een Business Unit van Novasep Process: "Deze samenwerking zal enorm bijdragen aan de ontwikkeling van innovatieve separatie technologieën voor een verbeterde kwaliteit en een verlaging van de productiekosten voor functionele voedingsingrediënten.
Aangezien Friesland Foods Domo een toonaangevende ingrediënten leverancier is, komt Novasep Process dichterbij het eindproduct zodat we beter inzicht verkrijgen in de marktbehoefte." Friesland Foods Domo heeft productielocaties in Bedum, Borculo, Dronrijp en Workum in Nederland en verkoopkantoren in Zwolle, Maleisië en Groot-Brittannië en een wereldwijd netwerk van vertegenwoordigers en distributeurs. Friesland Foods Domo is een werkmaatschappij van Royal Friesland Foods.

Royal Friesland Foods is een internationaal opererende onderneming die natuurlijke, voedzame en hoogwaardige zuivelproducten, vruchtendranken en ingrediënten ontwikkelt, produceert en vermarkt. Gezondheid, gemak, betrouwbaarheid en vitaliteit voor de consument staan daarbij centraal. Friesland Foods is in West- en Centraal Europa, West-Afrika en Zuidoost-Azië sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,4 miljard euro. In totaal zijn 16.400 medewerkers in dienst. De onderneming heeft een coöperatieve basis. De leden-melkveehouders van Zuivelcoöperatie Friesland Foods zijn de eigenaren én de leveranciers van de melk. De belangrijkste merken zijn Dutch Lady, Frisian Flag, Foremost, Friesche Vlag, Milli, NoyNoy, Peak, Bonnet, Rainbow, Completa, Debic, Frico, Friso, Pöttyös, Dots, Domo, Kievit, Appelsientje, Chocomel, Cécémel, CoolBest, DubbelFrisss, Extran en Fristi
Novasep Process is gespecialiseerd in oplossingen voor zuiveringsvraagstukken voor de farmaceutische, biofarmaceutische en industriële biotechnologische markten. Het bedrijf levert zuiveringsapparatuur voor laboratoria en grootschalige industriële productiefaciliteiten voor de productie van pure producten. Daarnaast levert het bedrijf een compleet scala aan diensten als procesontwikkeling, prestatieoptimalisatie en zuiveringsoplossingen op maat voor weegschalen met een capaciteit van meerdere tonnen. Om de verschillende markten te kunnen bedienen, levert Novasep Process innovatieve en betrouwbare oplossingen die gebaseerd zijn op bedrijfseigen technologieën, zoals Novasep chromatografie (hoge en lage druk) en kristallisatie, ApplexionÒ ionenuitwisseling en verdamping en OralisÒ membraanprocessen.
Groupe Novasep, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in de buurt van Nancy (in het oosten van Frankrijk), is met zijn twee bedrijfssegmenten - Novasep Process en Novasep Synthesis - een leidende partner voor de farmaceutische, voedingsmiddelen-, agrochemische en chemische-specialiteitenindustrie. Beide strategische bedrijven vullen elkaar aan met vaardigheden die ontworpen zijn om technisch geoptimaliseerde en rendabele oplossingen te bieden voor de life sciences sector en daaraan verwante branches.