Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 19-11-2007

Geweldpleger aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een 13-jarige jongen aangehouden. Hij had een 16-jarig meisje in haar gezicht geslagen.

Rond 15.00 uur ontstond er op de Lange Viestraat een woordenwisseling tussen beiden. Over en weer werd er wat geduwd, waarna de 13-jarige jongen uit Utrecht het 16-jarige meisje uit Utrecht in het gezicht sloeg. De politie heeft de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Gestolen motorscooter en fiets

DE MEERN Zondagmiddag heeft de politie in de wijk Veldhuizen twee jongens aangehouden. Eén reed op een gestolen motorscooter en de ander op een gestolen fiets.

Om 15.30 uur zagen surveillerende agenten een motorscooter zonder kentekenplaat rijden op de Lawick van Pabstlaan. Toen zij de bestuurder wilden controleren ging deze er vandoor. De korte achtervolging ging door de wijk De Balije en vervolgens kon de 15-jarige bestuurder uit De Meern worden aangehouden op de Keerderberg. De motorscooter bleek gestolen te zijn in Duitsland en is in beslag genomen. Een 16-jarige jongen uit De Meern trachtte de aanhouding te beletten. Toen dit niet lukte ging hij er vandoor op een fiets. Hij kon door de politie worden aangehouden op de Ubachsberg. Deze jongen reed op een fiets die eerder was gestolen in Houten. De politie doet onderzoek naar de diefstallen c.q. heling.

Vernielers van spiegels aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee jongens aangehouden die volgens getuigen de spiegels van enkele autos hadden vernield op de Dantelaan.

Om 21.40 uur kreeg de politie de melding van de vernielingen. Getuigen konden een signalement aan de agenten doorgeven. Op basis van dit signalement zijn bij de Beethovenlaan twee 17-jarige jongens uit Utrecht aangehouden. De politie heeft inmiddels enkele aangiften van vernieling binnengekregen en onderzoekt de zaak.

Beroving

De politie heeft op zondag omstreeks 04.40 uur in de Kanaalstraat een melding gekregen van een beroving.

Het 21-jarige slachtoffer uit Utrecht was onderweg vanaf de stad naar de Kanaalstraat waar zij werd ingehaald door een tweetal dames op een fiets. Het slachtoffer werd klemgereden en een poging gedaan haar telefoon en fiets te stelen. Het 21-jarige slachtoffer werd boos en begon te schreeuwen, waarop de verdachtes het slachtoffer beetgrepen. Op dit moment kwamen meerdere omstanders haar te hulp en werden de verdachtes van het slachtoffer afgehaald, waarop het slachtoffer een trap in het gezicht kreeg. Uiteindelijk zijn er geen goederen van het slachtoffer weggenomen. Volgens een getuige en het slachtoffer gaat het om een tweetal dames.Het signalement van de verdachtes is als volgt; eerste vrouw is ongeveer 20-25 jaar oud, mogelijk een slavisch type, donker blond/bruin haar en een blauwe rok. De andere verdachte heeft hetzelfde signalement alleen had zij een lange zwarte jas aan.

Heeft u informatie over deze beroving, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0900-7000.

Automobilist onder invloed

Zondagochtend omstreeks 07.40 uur heeft de politie een 27-jarige automobilist uit Oosterhout aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

De verdachte werd aangehouden op het Zandpad. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 435 ug/l uit. Tegen de 27-jarige automobilist is procesverbaal opgemaakt en rijverbod van vier uur opgelegd.

Dronken automobilist

De politie heeft op zondagochtend omstreeks 11.10 uur een melding gekregen van een automobilist die onder invloed zou zijn. De automobilist was vertrokken vanaf het Smaragdplein, agenten reden de verdachte tegemoet vanaf de Briljantlaan. Hier is de 28-jarige automobilist uit Soesterberg aangehouden, waarna een blaastest is afgenomen. Uit de blaastest bleek dat de 28-jarige automobilist te veel gedronken had. Hierop is de automobilist meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse 475 ug/l uitwees. Tevens bleek dat het rijbewijs van de 28-jarige automobilist niet geldig was. Tegen de 28-jarige automobilist is een proces verbaal opgemaakt en er is een rijverbod van vier uur opgelegd.

Laatst gewijzigd 19-11-2007 10:16 | © Politie Utrecht