Gemeente Etten-Leur

Koninklijke onderscheiding opgespeld

Koninklijke onderscheiding voor de heer A.W.A. Schets

Loco-burgemeester Felix de Bekker heeft op zaterdag 17 november een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer A.W.A. Schets uit Etten-Leur. Deze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau ter gelegenheid van zijn 40-jarige lidmaatschap van het Princenhage's Mannenkoor.

De uitreiking van de decoratie vond plaats tijdens de jaarlijkse feestavond van het Princenhage's Mannenkoor in het gemeenschapshuis "De Kievitslaar" in Breda (Effen).

De heer Schets is vanaf 1967 onafgebroken lid van het Princenhage's Mannenkoor. Dit koor bestaat al 95 jaar en is uitgegroeid tot een regiokoor met ruim 80 zangers. Het is een actieve muziekvereniging, die zich nadrukkelijk binnen het maatschappelijke en culturele leven van Breda profileert.

De jubilaris heeft zich langdurig en op bijzondere wijze ingezet voor dit mannenkoor: vanaf 1971 is hij actief als bestuurslid, waarvan een aantal jaren als secretaris en als penningmeester. Naast zijn bestuursfuncties heeft hij zich ook jarenlang verdienstelijk gemaakt als ledenadministrateur, als voorzitter van de muziekcommissie, als redactielid van het verenigingsblad Compositie en was hij betrokken bij de organisatie van jubileumvieringen van het mannenkoor en van muziekfeesten in Princenhage, van vele concerten en van een aantal concertreizen van het Princenhage's Mannenkoor.

In 1999 was de heer Schets de projectsecretaris van het Hunedoara Concert; een benefietconcert waarvan de opbrengst bestemd was voor ziekenhuizen en kinderopvanghuizen in de stad Hunedoara in Roemenië.

De heer Schets had namens het Princenhage's Mannenkoor ook een aantal jaren zitting in het Platform Amateurkunst sector Koren in Breda en in de organisatie Koorcultuur Breda.

20071115\MEAA\0019
Klik & Bestel
Klik & Meld
Er zijn 2 vacatures

Week in...week uit

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl