Gemeente Vlaardingen


Tentoonstelling: Hoera het is een...!?

19 november 2007

Oude babyfoto Het Vlaardings Museum staat dankzij de tentoonstelling Hoera het is een...!? in het teken van babys. Het stadsarchief van Vlaardingen heeft speciaal voor deze tentoonstelling een digitale presentatie verzorgd.

In de tentoonstelling Hoera, het is een.!? oude en nieuwe gebruiken rondom zwangerschap en geboorte, worden diverse aspecten belicht die met het krijgen van een baby gepaard gaan. Van predictor tot en met doopjurk, van zwangerschapskleding tot en met kraamcadeautjes. Vanuit een historisch perspectief wordt een kijkje genomen in de moderne tijd, waarbij vanzelfsprekend ook niet-westerse tradities en gebruiken aan bod komen.

Naast een heleboel te zien, is er ook veel te doen. In de laatjes van de commode is van alles te ontdekken, de babypop vráágt om ingebakerd te worden en de baarstoel kan worden uitgeprobeerd. Door middel van een voorbindbuik en zwangerschapskleding kan men zelf ervaren hoe het is om hoogzwanger te zijn.

Het Stadsarchief van de Gemeente Vlaardingen geeft een digitale presentatie van geboortecijfers, geboortearchivalia en historische portretten van moeder en kind.

Aan de tentoonstelling is een educatief project verbonden voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ook groep acht kan deelnemen aan een basisschoolversie hiervan.

De tentoonstelling duurt tot en met 20 april 2008.