Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Sneller Beter afgesloten met symposium (19-11-2007)

Ziekenhuis St Jansdal startte twee jaar geleden, als één van de 24 ziekenhuizen, met het landelijke kwaliteitsprogramma âSneller Beterâ. Gedurende twee jaar is door meer dan 100 medewerkers in een twintigtal projecten gewerkt aan betere zorg. Zo zijn bijvoorbeeld wachttijden verminderd, hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis en wordt de patiënt meer betrokken bij zijn zorg. Op 8 november 2007 werd het Sneller Beter project afgesloten met een landelijk symposium met de naam âVeranderen van Wens naar Werkelijkheidâ.

Eén van de sprekers op deze dag was de fysicus en bestsellerauteur Marinus Knoope, de bedenker van de Creatiespiraal. De Creatiespiraal is een manier van denken en werken om verandering binnen organisaties tot stand te brengen. In het tweede deel van de dag werd in een vijftal deelsessies de verbinding met de (Sneller Beter) praktijk gelegd op het thema veranderen.

Het Sneller Beter project is hiermee afgerond, het St Jansdal gaat natuurlijk verder met het verbeteren van de kwaliteit van zorg. De dag was een inspiratiebron voor vele verbeteraars in de zorg en werd druk bezocht. Wie nieuwsgierig is naar de inhoud van de Sneller Beter projecten en naar de verbeteringen die gerealiseerd zijn binnen St Jansdal, kan het Sneller Beter magazine downloaden op deze site (4,7 MB).

---