Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 19 november 2007

Surveillerende agenten halen vechtend duo uit elkaar

Enschede

Een 29-jarige man Ahaus (D) en een 37-jarige man uit Enschede zijn zondag 18 november aangehouden op het Stationsplein in Enschede. De 29-jarige werd aangehouden, omdat hij de 37-jarige mishandelde. Tevens werd de 37-jarige aangehouden, omdat hij in het bezit was van drugs.

Op zondag 18 november zagen surveillerende agenten omstreeks 15.30 uur twee mannen vechten op het Stationsplein in Enschede. Eén van de twee mannen lag op de grond en werd door de ander geschopt. Toen de man die de mishandeling pleegde de toesnellende agenten zag, wilde hij er vandoor gaan. De agenten konden hem, een 29-jarige man uit Ahaus (D), achterhalen en aanhouden voor de genoemde mishandeling. Na onderzoek bleek het slachtoffer, een 37-jarige man uit Enschede, een hoeveelheid drugs in zijn bezit te hebben. Daarom werd ook het slachtoffer aangehouden.

Tegen de beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt. De 29-jarige man uit Ahaus (D) kon na verhoor weer in vrijheid gesteld worden. De 37-jarige man uit Enschede werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-149557)

Vrouw aangehouden na inslaan ruit

Almelo

Een 47-jarige vrouw uit Almelo werd zondag 18 november aangehouden, omdat zij een ruit vernield had van een woning aan de Pijlkruidstraat in Almelo. De bewoonster van de genoemde woning, een 36-jarige vrouw uit Almelo, deed hiervan aangifte.

Op zondag 18 november werd omstreeks 22.00 uur gemeld dat een vrouw een ruit van een woning had vernield aan de Pijlkruidstraat in Almelo. Een 36-jarige Almelose deed aangifte van de vernieling en beschuldigde haar buurvrouw, een 47-jarige Almelose. De 47-jarige vrouw werd door de politie gevraagd naar de vernieling en gaf toe dat zij daar verantwoordelijk voor was. Hierop werd de vrouw aangehouden. Tegen de 47-jarige Almelose werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de vrouw het politiebureau weer verlaten. (07-149681)

Twist over geluidsoverlast leidt tot ingeslagen ruit

Almelo

Een 31-jarige man uit Almelo werd zondag 18 november aangehouden, omdat hij een ruit vernield had van een woning aan de Prins Hendrikstraat in Almelo. Aanleiding voor de vernieling was een twist over geluidsoverlast.

Op zondag 18 november werd omstreeks 22.45 uur een vernieling van een ruit gemeld bij een woning aan de Prins Hendrikstraat in Almelo. De bewoonster van de woning, een 25-jarige Almelose, deed aangifte van vernieling van deze ruit. Ze vertelde dat haar buurman, een 31-jarige Almeloër, de vernieling gepleegd had. De bewoonster verklaarde al geruime tijd geluidsoverlast te ondervinden van haar buurman. Dit was ook zondagavond het geval, waardoor de partner van de Almelose, eveneens een 31-jarige man uit Almelo verhaal wilde gaan halen bij de buurman. Een woordenwisseling was het gevolg, waarna de man terug ging naar de woning van zijn vriendin. De buurman kwam even later bij het stel aan de deur en vernielde de ruit van de voordeur.

De 31-jarige Almeloër die de ruit vernielde werd aangehouden. Na verhoor kon de man weer in vrijheid worden gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-149690)

Wederom beroving na geldopname

Enschede

Een 34-jarige vrouw uit Enschede deed zondag 18 november aangifte van een beroving, terwijl zij geld aan het pinnen was bij een bank aan de Fazantstraat in Enschede. Op woensdag 14 november vond een soortgelijke beroving plaats aan de Londenstraat, eveneens in Enschede.

Op zondag 18 november deed een 34-jarige Enschede aangifte van beroving. Zij wilde omstreeks 15.30 uur geld pinnen bij een bank aan de Fazantstraat in Enschede. Terwijl zij bezig was met de transactie, kwam een vrouw achter haar staan. Deze vrouw eiste middels verbale dreiging het zojuist gepinde geld. De 34-jarige gaf haar gepinde geld af, waarna de dader er vandoor ging.

De 34-jarige Enschedese kon een signalement geven van de vrouw die haar beroofde. Deze vrouw droeg een zwart-witte sjaal om haar gezicht en een zwarte doek om haar hoofd. Tevens droeg zij een donkere zonnebril en donkere kleding. Het gegeven signalement komt overeen met het signalement van de vrouwelijke dader van een eerdere soortgelijke beroving aan de Londenstraat op woensdag 14 november. De politie heeft het vermoeden dat het om dezelfde dader gaat.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van de beroving, of van de vlucht van de genoemde vrouw hebben gezien, of mensen die weten wie deze persoon is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-Noord, telefonisch te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-149576)

Hieronder, cursief afgedrukt, het persbericht van woensdag 14 november j.l.:

Vrouw beroofd tijdens pinnen

Enschede

Een 42-jarige vrouw uit Enschede werd op de ochtend van woensdag 14 november beroofd terwijl zij geld aan het pinnen was bij een bank aan de Londenstraat in Enschede.

Op woensdagmorgen 14 november werd een beroving aan de Londenstraat in Enschede gemeld. Een 42-jarige Enschedese had om 8.30 uur die ochtend gepind bij een bank aan de Londenstraat. Terwijl zij met de transactie bezig was, kwam een vrouw achter haar staan. De vrouw pakte haar stevig vast en eiste al dreigend het zojuist gepinde geld. De 42-jarige voelde zich bedreigd en gaf haar daarom het geld. Hierna liet de vrouw het slachtoffer achter en rende weg in de richting van de Wethouder Gerbertstraat.

Het slachtoffer kon het volgende signalement van de vrouw geven:
- lengte ca. 1.75 meter
- leeftijd ca. 30-35 jaar
- getinte, grauwe, ongezonde huidskleur
- slank postuur
De vrouw droeg een donkere bril met ronde glazen en een hoofddoekje die met een knoop in de nek van de vrouw was vastgebonden. Tevens droeg de vrouw een spijkerbroek.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van de beroving, of van de vlucht van de genoemde vrouw hebben gezien, of mensen die weten wie deze persoon is. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-147572)

Aanrijding onder invloed met gestolen auto

Bornerbroek

Twee mannen uit Almelo, in de leeftijd van 41 en 17 jaar, zijn in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november aangehouden, omdat zij met een gestolen auto een eenzijdig ongeval hadden veroorzaakt op de Bornsestraat in Bornerbroek.

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november werd omstreeks 02.30 uur een eenzijdig ongeval gemeld op de Bornsestraat in Bornerbroek. Een auto was uit de bocht gevlogen en op de kop in de berm beland. De bestuurder en de inzittende hadden de plaats van het ongeval reeds verlaten toen de agenten ter plaatse kwamen. Op aanwijzing van getuigen kon verderop op de Bornsestraat een 17-jarige man uit Almelo worden aangehouden. De man verklaarde als bijrijder bij het ongeval betrokken te zijn geweest. Hij verklaarde dat een 41-jarige Almeloër de auto bestuurd had. De 17-jarige werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Na de verklaring van de 17-jarige kon de 41-jarige man worden aangehouden in een woning aan de Oude Windslaan in Almelo. De 41-jarige is de vermoedelijke bestuurder van de auto. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en onder invloed van alcohol, namelijk 1,64 promille. De man werd tevens aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

De auto waarmee het duo een ongeval had veroorzaakt bleek eigendom te zijn van een 24-jarige man uit Vroomshoop. Hij had zijn auto uitgeleend aan een vriend, die samen met de 17-jarige en 41-jarige Almeloërs een feest bezocht in Bornerbroek. Tegen het einde van dit feest bemerkte de vriend dat de sleutels van de auto niet meer in zijn bezit waren. De auto bleek te zijn verdwenen, tegelijk met de 17-jarige en de 41-jarige. Toen de 24-jarige eigenaar via zijn vriend het wegnemen van zijn auto vernam, deed hij aangifte van diefstal.

Tegen de 17-jarige en 41 jarige Almeloërs worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval en de diefstal van de auto. In het kader van dit onderzoek zijn zowel de 17-jarige als de 41-jarige Almeloër in verzekering gesteld. (07-149403 / 07-149396)

tel.: 053 - 455 5588


---- --