Gemeente Tilburg

Pagina 1 van 1

Parkeerverbodszone Zuid Oosterstraat

Gedeelte tussen Zuid-Oosterstraat 23a en het Insulindeplein

Bij zowel de gemeente als de politie zijn er klachten binnengekomen over het fout parkeren in de Zuid-Oosterstraat, gedeelte tussen de Zuid Oosterstraat 23a en het Insulindeplein. Hier wordt dan ook een parkeerverbodszone ingevoerd.

Parkeerverbodszone Er wordt bij de gemeente en de politie geklaagd over het fout parkeren in de Zuid- Oosterstraat (gedeelte tussen de Zuid Oosterstraat 23 a en het Insulindeplein). Ten eerste wordt er geklaagd over het fout parkeren op het trottoir. Het trottoir wordt hierdoor belemmert voor voetgangers, minder validen en kinderwagens. Daarnaast zijn de trottoirs niet bestand tegen auto's, waardoor de trottoirs onnodig worden beschadigd en verzakken. Bovendien laten sommige auto's olievlekken achter.

Verder wordt er geklaagd over het parkeren van auto's op de rijbaan. Hierdoor wordt de rijbaan versmald, waardoor de doorstroming van het verkeer onnodig wordt belemmerd. Uit onderzoek is gebleken dat de verkeersborden van de parkeersverbodszone in de wijk niet compleet zijn. Momenteel valt de Zuid-Oosterstraat, tussen huisnummer 23a en het Insulindeplein,buiten de parkeerverbodszone. Dit wordt aangepast zodat ook in dit gedeelte een parkeerverbodszone geldt.

Met het invoeren van een parkeerverbodszone is het alleen toegestaan om in de parkeervakken te parkeren. De politie kan dan beter optreden tegen fout parkeerders. Meer informatie

Indien u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen hebt, kunt u contact opnemen met Fleur Hubregtse gebiedscoördinator van gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 85 58 of via emailadres fleur.hubregtse@tilburg.nl

19 november 2007