Politie Limburg-Zuid

Persberichten maandag 19 november 2007

Sittard: Vier oplichters aangehouden

De politie heeft vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden nepdeals gesloten te hebben. De mannen zijn 18, 30, 41 en 46 jaar oud en komen uit Geleen en Stein.

De mannen sloten deze nepdeals in de periode april tot en met september 2007. Hierbij werden klanten door hen benaderd en werden er grote partijen elektrische apparaten zoals I-pods, mobiele telefoons en navigatiesystemen te koop aangeboden. De overdracht van de goederen vond meestal plaats op parkeerplaatsen. Er werden enkele echte apparaten getoond en nadat de klanten betaald hadden vertrokken de "leveranciers" en bleek dat er verder geen elektrische apparaten, maar mueslirepen en toastjes in de nagemaakte verpakkingen te zitten. De schade betreft tot heden meer dan 100.000 euro. De benadeelden waren hoofdzakelijk afkomstig uit het buitenland. De recherche verwacht dat er in dit onderzoek nog meerdere verdachten aangehouden zullen worden.

Sittard/Geleen; politie treedt op bij scholierenstaking

Bij een scholierenstaking die maandagmorgen werd gehouden door leerlingen van het Graaf Huyn College in Geleen, heeft de politie enkele processen-verbaal uitgedeeld en twee personen aangehouden. De bekeuringen vielen in Geleen, toen stakende scholieren min of meer een rotonde bezetten en daardoor de openbare orde verstoorden. Nadat de actie in Geleen voorbij was, togen de leerlingen richting Trivianumcollege in Sittard om de leerlingen daar over te halen aan de actie mee te doen. Bij het Trivianumcollege werden twee leerlingen aangehouden. De een voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en de ander voor het afsteken van vuurwerk.